Kan bağışçılarına madalya

Güncelleme Tarihi:

Kan bağışçılarına madalya
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2018 14:40

Kan bağışçılarına madalya

Haberin Devamı

 

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR Kızılay Şube Başkanlığı tarafından 'Dünya Gönüllü Kan Bağışçılar Günü' dolayısıyla verilen iftar yemeğinde, en fazla kan bağışında bulunanlara plaket ve madalya takdim etti.

Afyonkarahisar'da bir termal otelde verilen iftar yemeğe ve ödül törenine kan bağışında bulunanların yanı sıra Kızılay Şube Başkanı İsmail Danıştekin, Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kubilay Akman, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, Çobanlar Belediye Başkanı Salih Alak ve şube yönetim kurulu üyeleri katıldı. İftardan sonra düzenlenen 45 kez kan bağışında bulunan bağışçılara plaket, 35 kez kan bağışında bulunan bağışçılara altın madalya, 25 kez karı bağışında bulunan bağışçılara gümüş madalya ve 10 kez kan bağışında bulunan bağışçılara ise bronz madalyaları takdim edildi. Bağışçılara, toplam 84 bronz madalya, 11 gümüş madalya ve 3 altın madalya verilirken, aynı zamanda geceye destek olan iş insanı Galip Şanlı'ya da plaket verildi.

BAĞIŞÇILARIMIZ CAN KURTARIYOR

Kan bağışında bulunanların hiçbir karşılık beklemeden can kurtardığını söyleyen Şube Başkanı İsmail Danıştekin, “14 Haziran Dünya Kan Bağışçıları günüdür. Biz de her yıl kan bağışçılarımızla yılda bir kez bir araya geliyoruz. Kan bağışçılarımızla bir arada oluyoruz. Onlarla birlikte olduğumuz için çok mutluyuz. Bağışçılarımız hiçbir karşılık beklemeksizin kan bağışında bulunarak can kurtarıyorlar" dedi.

398 KAN BAĞIŞÇISINA MADALYA

Ramazan ayı dolayısıyla kan bağış oranının düştüğüne dikkat çeken Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kubilay Akman, tüm Afyonkarahisarlıları kan bağışında bulunmaya davet etti. Akman, şöyle konuştu:

"2017 yılı itibarıyla 384 tane bronz madalya, 11 gümüş madalya ve 3 altın madalya hak eden bağışçımız vardı. Buradan bağışçılarımıza kurtardıkları canlardan dolayı teşekkür ediyorum. Ramazan ayı dolayısıyla Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Afyonkarahisar'da da sıkıntılıyız. Hatta bütün Müslüman ülkelerinde sıkıntılı bir durum var."

Yapılan konuşmaların ardından 45, 35, 25 ve 10 kez kan bağışında bulunan bağışçılara madalyaları ve sertifikaları geceye katılan protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!