Köprüde buna uymayan yandı! Hem ceza yiyecek hem geri gidecek...

Güncelleme Tarihi:

Köprüde buna uymayan yandı Hem ceza yiyecek hem geri gidecek...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2017 20:10

Gece geç saatlerde yasak olmasına rağmen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden kaçak geçen kamyon ve otobüs sürücülerini uyaran Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Valilik ile konuştuk. Yasak olmasına rağmen buradan kaçak geçmeye çalışanlar köprüden önceki son çıkış noktalarından döndürülecekler. Hem ceza yiyecekler hem geri gidecekler” dedi.

Haberin Devamı

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı, Halkalı-Gebze arası banliyö hattı, Avrasya Tüneli ve köprülerdeki kaçak geçiş ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Köprüde buna uymayan yandı Hem ceza yiyecek hem geri gidecek...

Arslan, özellikle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden gece geç saatlerde kaçak geçen kamyon ve otobüs sürücülerini uyardı. Arslan, “Sürücüler kurallara uysunlar, gelen cezalarla mağdur olmasınlar. Valilik ile konuştuk, köprü girişlerinden önceki son çıkış noktasında geri döndürülecekler. Böylece daha çok mağdur olacaklar. Hem ceza yiyecekler hem geri dönecek ve yolu zaten geçecekler. Bir kural konulmuşsa herkes lütfen uysun, kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

GÜMRÜKTEN ÇIKAMAYACAK

Köprü ve otoyollardan ücret ödemeden geçen yabancı araçlarla ilgili olarak da yeni bir düzenlemeyi hayata geçirmek üzere olduklarını açıklayan Arslan, şöyle konuştu: “Yabancı araçlarla ilgili sistemi kuruyoruz. Yabancı araç eğer kaçak geçiş yaparsa gümrük kapısından çıkamayacak. Cezasını ödeyip çıkacak. Gümrük girişinde kart alabiliyor araçlar ancak nasıl olsa ben bir daha buradan geçmem deyip basıp gidiyor. Ama kurduğumuz sistemle hangi aracın kaçak geçtiğini göreceğiz. Orada işlem yapılacak. Hedefimiz yeni yıla kalmadan bu işlemi bitirmek. Kapı çıkışlarını gümrük bakanlığı takip edecek ancak biz bilgi vereceğiz.”

BANLİYÖ İÇİN SON 1 YIL

Halkalı-Gebze arasında yapımı devam eden banliyö hattı ile ilgili de bilgi veren Bakan Arslan, “Marmaray ayrı banliyö hatları ayrı değil. Halkalı’dan Gebze’ye kadar kesintisiz tek sistem olacak. Halkalı’dan kalkan bir tren Marmaray metro araçlarıyla gidecek. 3 ayrı proje gibi anlaşılıyor. Evet yapıları farklı, Marmaray denizaltında. Ancak banliyöler metro standardında olacak. Bunlar Marmaray’a bağlanacak. Gebze’den kalkan bir tren Halkalı’ya kadar kesintisiz gidecek. Bu 2018 Aralık ayında açılacak. Tam 77 kilometre gidecek bu araç…”

Haberin Devamı

İLK METRO 2019’DA

Yeni havalimanı bağlantı yolları hakkında da bilgi veren Bakan Arslan, şöyle devam etti: “Pendik-Kaynarca-Sabiha Gökçen Havalimanı metro inşaat çalışmaları devam ediyor. Gayrettepe-3’üncü Havalimanı metro hattı çalışmaları devam ediyor. Ayrıca 3’üncü Havalimanı-Halkalı yani Marmaray hattı bağlantılı olan metro sistemini de yakında ihale edeceğiz. 3’üncü havalimanına tüm taşıma senaryolarını çalışıyoruz. 3’üncü Köprü bağlantısı bitti. Odayeri’nden D-20 dediğimiz Çataca’ya bağlanacak yol bu sene sonunda bitiyor. Kınalı bağlantısı da havalimanıyla birlikte bitiyor. Biz şehrin muhtelif yerleri olmak üzere 4 ya da 5 noktadan havalimanına karayolu bağlantısı yapıyoruz. Metro ondan biraz daha sonra bitecek. Ancak havalimanına araçla ve toplu taşıma yapacak olan bağlantı yollarını bitiriyoruz. Havalimanına ilk metro hattını 2019’da açmayı planlıyoruz. Atatürk havalimanı’na 60 milyon yolcu taşıyoruz. Oraya iki yol bağlantısı var, E-5 ve sahilyolu. Yeni Havalimanı’na ise 5 yol bağlantımız olacak. Korkulacak bir durum yok. Toplu taşıma servisleri de hızla devreye alınacak.”

 

Haberin Devamı

AVRASYA’DAN 49 BİN ARAÇ GEÇİYOR

AVRASYA Tüneli’nin 1’inci yılını doldurmak üzere olduğunu belirten Bakan Arslan, “Avrasya’dan şu anda günlük ortalama araç geçişi 49 binlerde. Biz geçen yıl 20 bin ile başlamıştık ancak yılbaşına kadar ücretsiz taşıma yapmıştık. Şu anda 48 bini geçtik” dedi.

 

THY ÖNCÜ OLMALI

YENİ havalimanı için Türk Hava Yolları’nın “Önce başka havayolları taşısın” talebini değerlendiren Arslan, “Önce diğerleri gelsin, sonra biz gidelim olmaz. Milli bayrak taşıyıcımızı nasıl biz her zaman öncelikliyor isek 3’üncü Havalimanı’nın hizmete girmesinde ve başarılı bir şekilde hizmet etmesinde aynı şekilde onlar da hizmet edecek. Milli bayrak taşıyıcısı olmak bunu gerektirir. Havalimanı 29 Ekim’de hizmete açılacak. Kalan 11 ayda herkes gecesini gündüzüne katıyor. Buna THY de dahil” diye konuştu.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!