'Kamuda iş güvencesi' paneli

Güncelleme Tarihi:

Kamuda iş güvencesi paneli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 14:21

'Kamuda iş güvencesi' paneli

Haberin Devamı

ADANA Tabip Odası(ATO) ve Sağlık Sosyal ve Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tarafından 'Kamuda İş Güvencesi' konulu panel düzenlendi. KESK eski Genel Başkanı Dr. İsmail Hakkı Tombul ile Adana Barosu İnsan Hakları Komisyon Başkanı Av. Mustafa Çinkılıç'ın konuşmacı olarak katıldığı panelde, 657 Devlet Memurluğu Kanunu'nda yapılacak değişiklik tartışıldı.
Adana Eczacı Odası Toplantı Salonu'ndaki panelin açılış konuşmasını yapan SES Başkanı Muzaffer Yüksel şu görüşleri dile getirdi:
"AKP hükümetiyle beraber hepinizin bildiği gibi memurlarda, kamu emekçilerinde iş güvencesi her gün geriye gitmektedir. Hükümet herkesi taşeron yapıyor, sözleşmeli yapıyor. Tüm yurttaşa eşit davranan devlet memurlarının iş güvencesi olduğunu sanırdım. Bu gün baktığımızda hakiminden odacısına, memuruna kadar bir siyasi partinin üyesi olmak mecburiyetinde. Bir gün polis, asker, hakimlerin dışındaki herkes sözleşmeli olacağı şimdiden görülüyor."
Adana Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Ökten da şunları söyledi: "Türkiyenin siyasi tarihine bakıldığı zaman gelen her iktidar Türkiye'de memur sayısının fazla olduğunu düşünür. Değişiklik yaparak bu sayının azalmasını isterler. Oysa yaptığım araştırmalarda OECD ülkeleri arasında en düşük memur oranı yüzde 4 oranıyla ülkemizdedir. Buna rağmen yapılan değişikliklerle sayıyı azaltma ve memur ekonomik, özlük haklarını gasp etme yoluna gidiliyor."
Adana Barosu İnsan Hakları Komisyon Başkanı Av. Mustafa Çinkılıç ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun 'Memurluk tapulu mal olmayacak' sözünü hatırlatarak, kanunda planlanan değişiklikler hakkında bilgi verdi.
Panelde KESK eski Genel Başkanı Dr. İsmail Hakkı Tombul da 'Kamu Personel Rejiminde Değişim' başlıklı sunum yaptı.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!