Kamu-üniversite-sanayi işbirliği kapsamında protokoller imzalandı

Güncelleme Tarihi:

Kamu-üniversite-sanayi işbirliği kapsamında protokoller imzalandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2018 15:06

Kamu-üniversite-sanayi işbirliği kapsamında protokoller imzalandı

Haberin Devamı

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-KAMU-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) kapsamında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile 2 Özel Sektör Ar-Ge/Tasarım Merkezi ve Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Niğde Teknopark) ile Niğde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arasında işbirliğini geliştirmek amacıyla 3 adet protokol imzalandı.

Rektörlük Senato Salonunda düzenlenen imza törenine, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlyas Gökhan ve Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik, KÜSİ Temsilcisi Prof. Dr. Öner Yusuf Toraman, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Metin Bitim, Niğde OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş, DİTAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Murahhas Üye Selim Baybaş, Ar-Ge Merkezi Müdürü Mustafa Taş ve İnsan Kaynakları Müdürü Nazlı Atay ile NİĞMER Ltd. Şti. Şirket Müdürü Cumali Özgen ve Genel Müdür Yardımcısı Hilmi Avşar katıldı. 
Niğde Teknopark ve Niğde Organize Sanayi Bölgesi arasında imzalanan işbirliği protokolü ile, Niğde Teknopark ve Niğde OSB Yönetiminin, üniversite ile sanayi arasında kurulacak işbirliklerini birlikte ele alması, karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik öneriler geliştirilmesi, sanayicilerin yapacağı Ar-Ge ve ürün geliştirme çalışmalarında ve yenilikçi ürün ortaya konulmasında üniversitenin bilgi birikiminden yararlanmasını tesis etmek ve taraflar arasında sağlıklı bir iletişimin ve bölge ekonomisini geliştirecek işbirliğine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Üniversite  ve Niğde firmaları Ditaş Doğan Yedek Parça İmalat ve Teknik A.Ş. ile NİĞMER Tarım Makinaları İmalatı ve Yedek Parçaları San. Tic. Ltd. Şti. arasında imzalanan işbirliği protokolü ise, eğitim, öğretim ve araştırmaya ilişkin işbirliği koşullarını düzenlemek, lisans ve lisansüstü eğitime yönelik ortak tez ve proje çalışmaları gerçekleştirmek, öğrencilerin anılan kurumun Ar-Ge Merkezi, laboratuvar ve teçhizat alt yapısı ile tesislerini kullanarak tez gibi akademik çalışmalar yapabilmelerine yönelik esasları kapsıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!