Kamu emekçileri Ankara'ya yürüyor

Güncelleme Tarihi:

Kamu emekçileri Ankaraya yürüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 18:14

Kamu emekçileri Ankara'ya yürüyor

Haberin Devamı

 

 
Kemal ATLAN / ESKİŞEHİR,(DHA)-HÜKÜMETİN  657 sayılı Devlet Memurları Yasası'nda yeni düzenleme yapma hazırlıklarını, kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldıracağını ileri süren Kamu Emekçileri Cephesi üyeleri Ankara'ya yürüyor.
 
Özlük haklarına sahip çıkmak için Ankara'ya yürüdüklerini belirten Kamu Emekçileri Cephesi üyeleri İstanbul'dan başlayıp, Kocaeli, Gebze, Düzce, Bursa'dan sonra Eskişehir'e geldi. Porsuk Bulvarı'nda basın açıklaması yapan Kamu Emekçileri Cephesi üyeleri Ankara'da yürüyüşlerini sonlandıracak. 
 
Kamu Emekçileri Cephesi adına basın açıklamasını okuyan Pelin Akbaş şunları söyledi:
 
"Kamu Personel Rejimi Reformu'nun asıl amacı 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki iş güvencesidir. Adına performans deyip her türlü bahane ile kamu emekçilerini baskılandırmak, korkutmak ve kapıkulu zihniyetini iyice yerleştirmek istiyorlar. Korkuları o kadar büyük ki bunu da yeterli görmeyip 'yasadışı örgütle bağlantılı' diyerek sol, demokrat, aydın olan herkesi bir çırpıda işten attırmayı yasal kılıfa sokmaya çalışıyorlar. Var olan yasalarını bile tanımayan işten atma, baskınlar, tutuklama ve katliamlar yapmaktan geri durmayan AKP bu reform paketi ile faşizmini daha da arttırmayı hedefliyor. Kamu Personeli Rejimi Yasası tekellerin çıkarları için tasarlanmış, emekçiye ve halka karşı düşünülen bir yasadır. Bu yasanın meclisten geçirilmesi ile bu meclisin halkı temsil etmediğini bir kez daha gösterecektir. Bizim için hakkını aramanın yolu yine meşruluğumuz olacaktır. Emekçiye düşman bu tasarının iptal edilmesini istiyoruz."
 
-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!