YÖK'ten üniversite öğrencilerine burs

Güncelleme Tarihi:

YÖKten üniversite öğrencilerine burs
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2018 11:14

Üniversite kazanan öğrenciler tercih sonuçlarını öğrenmelerinin ardından burs arayışına girmişti. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) lisans programına eğitimlerini sürdürmeye hak kazanmış öğrencilere burs vereceği duyurusunda bulundu. Ancak YÖK başarı bursu için bazı başvuru şartları var…

Haberin Devamı

Üniversite kayıtları devam eden öğrenciler, öğrenim hayatları boyunca onlara destek olacak burs arayışlarına çoktan girdi bile… Tam da bu sırada YÖK, öğrencilere başarı bursu vereceğini açıkladı.

 

Peki, YÖK Başarı Bursu almak için şartlar neler?

 

Lisans öğrencilerine ilişkin başvuru şartları şu şekildedir:

 

  1. TC vatandaşı olmak
  2. ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan üniversite giriş sınavı sonucunda, Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenecek Devlet yükseköğretim kurumlarındaki lisans programlarına ilk üç sırada yerleşmiş olmak
  3. Öğrencinin yerleştiği lisans programı, tercihlerinin arasında ilk 15’te yer almalı.
  4. Önceden, yurtiçinde veya yurtdışında herhangi bir lisans derecesine sahip olmamak
  5. Sınavın yapıldığı yıl, Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen alanlardan birine ÖSYM tarafından yapılan ilk yerleştirmede yerleşmiş ve kesin kayıt yaptırmış olmak.

 

Başvurular nasıl yapılacak?

 

(1) Bu Usul ve Esaslar kapsamında yükseköğretim kurumlarına yerleştirilen ve kesin kayıt yaptıran öğrencilerin listesi Rektörlükler aracılığıyla belirlenen tarihte YÖK’e gönderilir.

 

Haberin Devamı

(2) Rektörlüklerce YÖK’e bildirilen listeler (öğrenci ad/soy ad, program vs.) ilgili komisyonca incelendikten sonra Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nda görüşülerek uygun bulunan burs tutarı, bursiyerlere ödenmek üzere eğitim öğretim yılı başında ilgili yükseköğretim kurumu hesabına aktarılır.

 

(3) Aktarılan söz konusu burs tutarı aylıklar halinde her ayın 1’i ile 10’u arında bursiyere ödenir.

 

Burs miktarı…

 

Burs tutarı 3/3/2004 tarihli ve 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs Kredi Verilmesine İlişkin Kanuna göre lisans öğrenimi gören öğrencilere ödenmekte olan aylık burs tutarının bir buçuk katını; Temel Bilimler Üstün Başarı Sınıflarında eğitim gören öğrenciler için ise iki katını aşmamak üzere Yükseköğretim Kurulu Kararı ile belirlenir.

 

YÖK Başarı Bursu başvuruları ne zaman başlıyor?

 

Henüz bu konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde duyurulması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!