Yeditepe Üniversitesi’nden ortaokullara destek

Güncelleme Tarihi:

Yeditepe Üniversitesi’nden ortaokullara destek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 10:37

Yeditepe Üniversitesi ve Ataşehir Celal Yardımcı Ortaokulu, üniversitenin öğretmen adayları ile ortaokul öğrencilerini eğitimde buluşturan bir protokole imza attı

Haberin Devamı

Verdiği akademik eğitimi, yaptığı işbirliği anlaşmaları ve sosyal projelerle destekleyen Yeditepe Üniversitesi, bu işbirliklerine bir yenisini daha ekledi.

Üniversitenin Celal Yardımcı Ortaokulu’yla imzaladığı protokole göre, ortaokulun öğrencileri “Seçmeli Matematik”, “Seçmeli İngilizce” ve “Seçmeli Yazarlık” dallarında Yeditepe Üniversitesi’nde eğitim gören öğretmen adaylarından ders alacak. Ortaokulun branş öğretmenleri ile üniversite öğretim üyeleri rehberliği ve gözetiminde verilecek derslerle, öğretmen adayları, zorunlu stajları öncesinde bir dönem öğretmenlik deneyimi kazanırken öğrenciler, Yeditepe Üniversitesi kültürü ile tanışma fırsatı bulacak.

Eğitimde İşbirliği Programı

Yeditepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarında gerçekleştirdiği “Eğitimde İşbirliği Programı” kapsamında imzalanan protokole göre, üniversitenin “Matematik”, “İngilizce”, “Türk Dili ve Edebiyatı” ile “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri” öğretmenlikleri bölümlerinde eğitim gören öğrenciler arasından gönüllülük esasına dayalı bir grup oluşturulacak; öğretmen adayları, akademisyenlerin ve okuldaki branş öğretmenlerinin gözetiminde ve rehberliğinde, ders kapsamında öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek. İki yıllık olarak hazırlanan protokol, tarafların çalışmaya devam etme isteğinin söz konusu olması durumunda yenilenecek.

Haberin Devamı

2017-2018 yılında öğrencilere yönelik çalışmaların başlayacağı programın hazırlıkları hızla sürdürülüyor. Yeditepe Üniversitesi, Celal Yardımcı Ortaokulu’nun yanı sıra Ataşehir İlçesi bünyesindeki çok sayıda okulda benzer çalışmayı yürütecek. Program kapsamında ayrıca, öğretmenlerin ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda, hizmetiçi eğitimler de verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!