Üniversitenin kapıları annelere açıldı

Güncelleme Tarihi:

Üniversitenin kapıları annelere açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2018 11:09

Hitit Üniversitesi bir ilke imza atarak çocukların ardından bu kez de kapılarını anne ve anne adaylarına açtı. Bu kapsamda anne ve anne adaylarına yönelik düzenlenen 'HİTÜ Anne Üniversitesi' başladı.

Haberin Devamı

Hitit Üniversitesi tarafından Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜKAM) ve Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (HİTİTSEM) iş birliğinde Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi'nin destekleriyle gerçekleştirilen 'HİTÜ Anne Üniversitesi' çerçevesinde iki hafta süresince sağlıktan, finansa; edebiyattan kültüre; psikoloji, sanat, çocuk gelişimi ve aile içi iletişim gibi pek çok alanda, Hitit Üniversitesi'nin uzman akademik kadrosu tarafından katılımcılara üniversite sıralarında eğitim verilecek.

Toplam 34 saatlik eğitimlerde annelerin kişisel gelişime katkı sağlanarak aile içi iletişim, ebeveynlik ile çocuk gelişimi konularında eğitim almaları amaçlanıyor. Eğitimlerde ayrıca koruyucu sağlık davranışlarının geliştirilmesi, bilinçli medya ve teknoloji kullanımı ile medya okuryazarlığı gibi konularda da farkındalığın geliştirilmesi hedefleniyor.

Üniversitenin kapıları annelere açıldı



Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Anne Üniversitesi'nin açılışında yaptığı konuşmada alanında yetkin 40'a yakın öğretim elemanı eşliğinde yapılacak HİTÜ Anne Üniversitesi ile anne ve anne adaylarının üniversiteyle tanışma imkanı bulduğunu ifade ederek, Hitit Üniversitesi'nin toplumla iç içe bir şekilde yeni bir çalışmaya daha imza attığını belirtti.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Baykam, HİTÜ Anne Üniversitesi'nin eğitim süresi boyunca katılımcıların kendilerini geliştireceği, özel hissedeceği eğitim programları uygulamaya özen gösterdiklerinin altını çizerek; "Verimli, keyifli ve güzel anılarla ayrılacağınız bir program geçireceğinize inanıyorum. Sizleri üniversitemizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz." dedi.

BAKMADAN GEÇME!