Üniversite öğrencilerinin ev kirası çilesi başladı

Güncelleme Tarihi:

Üniversite öğrencilerinin ev kirası çilesi başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2018 10:10

Türkiye’de bir üniversite öğrencisi eğitim süresi boyunca 20 bin TL civarında konut harcaması yapıyor.

Haberin Devamı

Üniversite sınav yerleştirme sonuçlarının belli olmasından sonra, öğrenciler de tercih ettikleri üniversitelerin bulunduğu şehirlerde ev aramaya başladı. Türkiye’de bir üniversite öğrencisi eğitim süresi boyunca 20 bin TL civarında konut harcaması yapıyor.

Cumhuriyet’ten Şehriban Kıraç’ın haberine göre; Türkiye genelinde üniversite öğrencileri en yüksek kirayı İstanbul’da ödüyor. Eskişehir’de ortalama 525 liraya kiralanan ev, İstanbul’da 3 bin 500 liraya kadar çıkıyor.

İstanbul’da öğrencilerin genellikle tercih ettikleri lokasyonlar arasında ise Beşiktaş, Beyoğlu, Şişli, Kadıköy, Avcılar ve Bakırköy geliyor. Bu ilçelerde kiralık daire fiyatları ise 700 ila 3 bin 500 lira arasında değişiyor. TSKB’nin araştırmasına göre, 100 metrekarelik 2+1 dairelerin ortalama kira fiyatının en yüksek olduğu yerlerin başında 2 bin 900 lira ile Beşiktaş gelirken, onu 2 bin 750 ile Kadıköy takip ediyor. Bakırköy’de 2 bin 100 lira olan kira değeri Kartal’da bin 700 lira, Avcılar’da bin 350 lira olarak göze çarpıyor.

Haberin Devamı

Toplamda dört üniversitesi bulunan Bursa’da kampüslerin yakınında bulunan Gemlik’te en düşük kira fiyatı 491 TL, Yıldırım’da 629 TL, Osmangazi’de en düşük kira fiyatı 709 TL olarak dikkat çekiyor.  Nilüfer’de ise en uygun kira bedeli 862 TL.

İki üniversitesi bulunan Eskişehir’de Odunpazarı’nda en uygun kiralık daire 556 TL. Anadolu Üniversitesi İki Eylül ve Yunus Emre kampüslerinin bulunduğu Tepebaşı’nda ise en düşük kira bedeli 647 TL. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!