Uluslararası Robotik Laboratuvarı BAU'da

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Robotik Laboratuvarı BAUda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2018 10:42

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Stanford Üniversitesi ortaklığıyla açtığı Robotik Laboratuvarı ile Türkiye’de robot teknolojisi alanında projelerin gelişimine ev sahipliği yapıyor. 3 boyutlu gerçek zamanlı hareket analizi yapabilen ilk merkez olma özelliği taşıyan laboratuvar, deneyimleyerek öğrenmenin ayrıcalığını sunuyor.

Haberin Devamı

BAU ve dünyanın robot teknolojileri alanında en prestijli üniversitelerinden biri olarak kabul edilen Stanford işbirliğiyle 2014 yılında faaliyete geçirilen BAU Stanford Robotik Laboratuvarı, Türkiye’nin robot teknolojileri alanında gelişmesine katkıda bulunuyor.

Uluslararası Robotik Laboratuvarı BAUda


BAU Beşiktaş kampüsünde kurulan laboratuvar, biyomedikalden askeri ve tıp alanında proje üretmeye ve araştırmalar yapmaya devam ediyor. Birçok üniversitenin ve kurumun aynı zamanda öğrencilerinin projelerini geliştirmesine olanak sağlayan laboratuvar, ‘İnsan odaklı robotik’ temasıyla yoluna devam ediyor. Robotik sistemlerin günlük hayatımızda daha aktif rol almalarını hedefleyen laboratuvar; Similasyon yazılımlarının geliştirilmesi, robotların matematiksel olarak modellenmesi, insan robot etkileşimi ve robotların uzaktan kumandası gibi çalışmaları yürütüyor. Bunun yanı sıra Robotik laboratuvarında öğretim üyeleri, doktora öğrencileri ve fizyoterapistler eğitmen ve araştırmacı olarak çalışıyor.

Haberin Devamı

Mühendislik, Tıp, Sağlık Bilimleri ve Mimarlık alanlarında da yeni projelerin geliştirildiği laboratuvarda eğitim görmek isteyen üniversite adayları tercih dönemlerinde, 30 Temmuz-14 Ağustos tarihleri arasında Beşiktaş kampüsünde kurulan stantlardan bilgi alabilirler.

BAKMADAN GEÇME!