Uluslararası Marmara Fen ve Sosyal Bilimler Kongresi gerçekleşti

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Marmara Fen ve Sosyal Bilimler Kongresi gerçekleşti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2018 16:27

Kocaeli Üniversitesi ile TÜBİTAK-MAM ortaklığında düzenlenen “Uluslararası Marmara Fen ve Sosyal Bilimler Kongresi” 23 Kasım'da yapılan açılış töreni ile başladı.

Haberin Devamı

Kartepe Park Otel’de gerçekleştirilen kongrenin açılışına Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, TÜBİTAK –MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçarslan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman Aziz Erden, Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Sabri Çakır, il protokolü, akademisyenler ve sanayiciler katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe Belediyesi, Körfez Belediyesi, Gölcük Belediyesi ve MARKA’nın da destek verdiği kongrenin açılış konuşmalarında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi üniversitelerin ürettiği bilgiyi duyurmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Bu tür toplantıların üniversitelerin ürettiği bilgilerin kamuoyu ile paylaşılması açısından büyük önem taşıdığını aktaran Prof. Dr. Çiftçi, Kartepe Belediyesi’nin bilimsel toplantılara verdiği desteğe de değinerek, kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Haberin Devamı

Kartepe Belediye Başkanı Murat Sabri Çakır, kongrenin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dilerken, Kongre Başkanı Doç. Dr. Öznur Gökkaya ise kongre hakkında bilgiler verdi. Açılış konuşmalarının ardından panel oturumlarına geçildi. Panelde ilk olarak TÜBİTAK-MAM Başkanı “Sanayileşme, Yerli Üretim ve Sosyal Refah” başlıklı bir sunum yaptı. Panelin diğer konuşmacıları Dilovası Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mustafa Rahmi Türker, MARKA’dan Ali Kerem Fidan ve Elvan Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan’dan oluştu. Panelistler ‘Üretimde Yerlileşme’ konusunda konuşmalarını gerçekleştirdi.

Kongrenin diğer ana konuşmacıları arasında Pakistan’dan Prof. Dr. M. Subhan Qureshi, Arnavutluk’tan Prof. Dr. Mirela Lika, Prof. Dr. Suzana Golemi, Prof. Assoc. Dr. Flora Merko, Dr. Blerina Vrenozi ve Dr. Mirela Alushllari, Ukrayna’dan Prof. Assoc. Dr. Lyudmyla Symochko, Yunanistan’dan Dr. Emma Gurashi Nikolaoy, Portekiz’den Luis Roseiro, Suudi Arabistan’dan Dr. Hisham M. Alidrisi ve Osman Taylan, ABD’den Hysen Mankolli ile ülkemizden Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Bitlis, Çanakkale Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Şahin ve Kocaeli Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nihal Paşalı Taşoğlu yer aldı. 23-25 Kasım tarihleri arasında sürecek olan kongreye yurt dışından 25 bilim insanı katılırken kongrede 300’ün üzerinde bildiri sunulacak.

BAKMADAN GEÇME!