Tutkuyla yaptığınız bir iş kimliğinizi belirler

Güncelleme Tarihi:

Tutkuyla yaptığınız bir iş kimliğinizi belirler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2018 23:21

Tutkuyla yaptığınız bir iş sizin kimliğinizi belirler. 106. sayımızın Neşeli Günler sayfasından herkese merhaba!

Haberin Devamı

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER FARKINDALIK GÜNÜ

Modern dünya ve teknoloji çağının hayatımızı büyük ölçüde kolaylaştırdığı bir gerçek. Farklı bir perspektiften bakacak olursak aynı ilerleme, insan ilişkileri özelinde, hissedilir bir iletişimsizliğe de yol açar. Bu iletişimsizlik ise zaman içerisinde birbirimize karşı empati duygumuzu köreltmeye başlar. Her ne kadar içi boşaltılmış olsa da ‘empati’; dili, dini, ırkı ne olursa olsun belki de bizi bir araya getirebilecek kadar güçlü bir kavram. Bugün, tam da bu kavram üzerine düşünmek ve düşündürmek istiyoruz. Birleşmiş Milletler’in 1992 yılında Dünya Engelliler Farkındalık Günü olarak ilan ettiği 3 Aralık, umarız hepimize bu duyguyu tekrar hatırlatır. Bu özel günde, engelli bireylerin ve ailelerinin yasal hakları ve bu haklara nasıl erişebilecekleri üzerine kafa yorabilir; sivil toplum kuruluşlarının ön ayak olduğu ve gönüllülerle birlikte hareket edilen sosyal sorumluluk projelerinde siz de yer alabilirsiniz.

 

Haberin Devamı

7 ARALIK ULUSLARARASI SİVİL HAVACILIK GÜNÜ

“Havacılık, iradenin, imkansızı gerçekleştirme kapasitesine sahip olduğumuzun kanıtıdır.” der Amerikalı pilot Eddie Rickenbacker. 1901’e ışınlanalım şimdi. İnsanlık tarihinde gerçekleşmemiş bir şeyin başarıldığı o kutlu güne. Bir adam bir planör üzerinde uçuyor ve üstelik havadan daha hafif bir motorlu araçla 11 saniyede 40 km gibi dikkat çekici bir mesafeyle tarihe geçiyordu. İlk motorlu uçağı yapan Wright Kardeşler’den günümüze havacılık inanılmaz değişti. Değişmeyen tek şey ise sınırları kaldıran o tutku. Uluslararası sivil havacılığın evrensel kurallarını belirleyerek dünya genelinde güvenli ve düzenli bir şekilde işlemesi amacıyla kurulan Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO), 1992 yılında aldığı kararla aynı zamanda kuruluş tarihleri olan 7 Aralık’ı Uluslararası Sivil Havacılık Günü ilan eder. Havayolu ulaşımı, ülkeler arasındaki mesafeleri kısaltarak, halklar arasında dostluk köprüleri kurar. Dünya üzerinde sosyal ve ekonomik refahın yükseltilmesinde büyük rol oynayan havacılığı, tüm sınırlarını zorlayarak tutkuyla gerçekleştiren kadın ve erkekleri kutlamak adına doğan bu özel günde havacılık tarihi üzerine bilgi edinebileceğiniz müzeleri gezebilir ya da havacılık temasına sahip filmleri izleyebilirsiniz. Eğer ‘uçmak’ eyleminin içinizde henüz yeşermeye başladığını düşünüyorsanız, ülkemizdeki havacılık okullarıyla ilgili eğitim veren programları incelemeyi es geçmeyin.

 

Haberin Devamı

9 ARALIK ULUSLARARASI VETERİNER HEKİMLİĞİ GÜNÜ

“İnsan bir hayvanı gerçekten sevene dek, ruhunun bir yanı gerçekten uykudadır.” der Fransız yazar Anatole France. Onlar olmadan hayatımız çok sıkıcı olurdu doğrusu. Bizden sadece ara sıra yemek ve biraz da sevgi bekleyen küçük dostlarımızın hayatını gece gündüz demeden koruyup kollayan veteriner hekimlerinin hepimize ilham veren mesleklerini kutluyoruz bugün. En başından beri küçük dostunuzla birlikte sizin her zaman yanınızda olan bu güzel insanları, yılın bir günü küçük bir sürprizle dahi olsa mutlu etmeye ne dersiniz? Yaptıkları şeyin sizin için ne kadar önemli olduğunu onlara hissettirin. Bu, gerçek bir tutku isteyen mesleğe sımsıkı sarılmalarına ve hem size hem yol arkadaşınıza yardımlarını sürdürülebilir kılmaya çalışın. Veteriner hekim adayı arkadaşınızı da şımartmak bir diğer seçenek olabilir.

BAKMADAN GEÇME!