Türkiye'nin ilk vegan festivali başlıyor!

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin ilk vegan festivali başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 14:36

Türkiye'nin ilk vegan festivali, Didim VegFest, 29 - 30 Nisan'da Didim'de ziyaretçilerini bekliyor.

Haberin Devamı

29-30 Nisan’da Didim'de gerçekleşecek VegFest'te vegan ürünler sergilenecek, yerel lezzetler paylaşılacak, müzik dinletileri ve hem çocuklar hem de yetişkinler için atölyeler olacak.

Festival veganlığın üç temel etkisi olan etik, ekolojik ve sağlık üzerine kurgulanarak, karbon ayak izini asgari seviyeye indiren bu yaşamın özündeki değerler paylaşılacak. Festival kapsamında sivil toplum kuruluşları ve dernekler ekoloji, çevre konularında paneller düzenleyecek, söyleşiler gerçekleştirecek. Şu ana kadar açıklanan panelistler arasında spiker Emin Çapa, Prof. Dr. Orhan Kural, Dr. Murat Kınıkoğlu, uzman psikolog Öykü Büyükdere, gazeteci yazar Zülal Kalkandelen gibi farklı alanlarda uzmanlaşmış isimler yer alıyor.

Haberin Devamı

Festivalin Avrupa’da Barcelona’nın ardından Türkiye’de yapılacak olmasından dolayı çok farklı yerlerden de olumlu tepkiler aldıklarını kaydeden Didim Belediye Başkanı Atabay, bu tür çalışmalarının öneminin süreç içerisinde anlaşılacağını söyledi.

Sürdürülebilir, etik, çevreci ve sağlıklı yaşamı hedefleyen Didim VegFest’i Didim Belediyesi, Vegan ve Vejetaryenler Derneği (TVD), Didim Turizm Altyapı ve Hizmet Birliği (DİTAB) ve Turizm Araştırmaları Derneği (TURAD) düzenliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!