Türkiye'nin ilk 4. nesil bisiklet platformu UniBike bu kampüste!

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin ilk 4. nesil bisiklet platformu UniBike bu kampüste
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2019 12:00

Bisiklet kullanımını ve paylaşımını yaygınlaştırmayı hedefleyen Türkiye'nin ilk 4. nesil paylaşımlı bisiklet platformu UniBike, İstanbul Şehir Üniversitesi’nde hizmete girdi. Ülkemizin bisiklet altyapısı düşünülerek inşa edilen ilk ve tek kampüsü Dragos Kampüste, hem öğrenciler hem de akademik kadro nezdinde bisiklet kullanımı teşvik ediliyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk 4. nesil paylaşımlı bisiklet platformu UniBike, İstanbul Şehir Üniversitesi’nde kullanılmaya başlandı. Öğrencilerin ve personelin kampüs içinde kolay ve sağlıklı ulaşımını amaçlayan UniBike’ın tanıtımı amacıyla gerçekleştirilen 10 TL'lik ücretsiz deneme sürüşleri yoğun ilgi gördü.

Bisiklet kullanımını ve paylaşımını yaygınlaştırmayı hedefleyen UniBike, kullanıcılara ucuz ulaşımın yanında sağlıklı bir yaşam seçeneği sunuyor. Yazılımı tamamen yerli olarak geliştirilen UniBike, cep telefonuna indirilen uygulamaya bisiklet üzerindeki kare kodun okutulmasıyla çalışıyor. Kullanıcılar kiraladıkları bisikletleri kullandıktan sonra kilitleyip istedikleri yere bırakabiliyor. İstasyonsuz bisiklet sistemi UniBike’ı tercih eden bir sonraki kullanıcı da mobil uygulamadaki harita üzerinden en yakın bisikleti seçip kullanabiliyor. UniBike kullanıcıları, ilk dakika için 25 kuruş, sonraki her bir dakika için de 5 kuruş ödüyor.

Haberin Devamı

Bisiklet altyapısına uygun inşa edilen tek kampüs

Türkiye’nin bisiklet altyapısı düşünülerek inşa edilen ilk ve tek kampüsü olan Dragos Kampüs'te, doğal ortamı korumak ve karbon salınımını minimuma indirmek için hem öğrenciler hem de akademik kadro nezdinde bisiklet kullanımı teşvik ediliyor. İstanbul’un en uzun bisiklet yolunun ortasında yer alan ve bu yollarla entegrasyonu da sağlanan Dragos Kampüs'ten bisikletle, Kadıköy’e kadar ulaşım sağlanabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!