Tazelenme Üniversitesi öğrencileri birinci sınıfta!

Güncelleme Tarihi:

Tazelenme Üniversitesi öğrencileri birinci sınıfta
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2017 15:58

Antalya Akdeniz Üniversitesi bünyesinde kurulan 'Tazelenme Üniversitesi'nin ilk öğrencileri hazırlığın ardından birinci sınıf eğitimlerine başladı. Üst sınıfa geçmek için erkeklere yemek pişirme ile kazak örme, kadınlara da tamirat yapma şart koşuluyor!

Haberin Devamı

 Tazelenme Üniversitesi, ilk kez Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan tarafından TÜBİTAK desteğiyle 81 ilde yürütülen GeroAtlas çalışması kapsamında Akdeniz Üniversitesi bünyesinde kuruldu.

İki yıl ön hazırlık sürecinin ardından bu yıl faaliyete geçti.

Tazelenme Üniversitesi öğrencileri birinci sınıfta

Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, "Bu programda olmazsa olmaz önemli bir şey var" diyor ve ekliyor: "Erkekler mutlaka aşçılık eğitimi, örgü işini de yapmak zorunda. Kendi kazağını kendisi örecek. Temel hedefimiz zihinsel jimnastiği, ruhsal dinamizmi bedensel etkinliği yaratmak ve böylece derslerin de vermiş olduğu öğrenme şevkiyle yeniden hayata farklı gözle bakmalarını sağlamak. Erkekler kendi kazağını örüyor ve böylece zihinsel gelişimini sağlıyoruz, demans ve alzaymır olmasının bir parça önüne geçmiş olabiliyoruz."

Haberin Devamı

Kazak örmek erkek öğrencilere de garip geliyor. Kendileri bu derste biraz zorlandıklarını söylüyor. Ancak beyni çalıştırdığı için yani sağlık için iyi bir aktivite olduğu için bu dersi görüyorlar.

Tazelenme Üniversitesi öğrencileri birinci sınıfta

Yaşları 60 ile 92 arasında değişen 300 kadın ve erkek burada eğitim görüyor.

Bir üst sınıfa geçebilmek için tıp, psikoloji, tarih, arkeoloji, hukuk, fizik tedavi gibi farklı derslerin yanı sıra farklı şartlar da var: Erkekler yemek pişirme ve kazak örmeyi, kadınlar da tamirat yapmayı öğrenmek zorunda.

Dört yıl boyunca yaşlanmada karşılaşılan zorlukları el birliğiyle aşmanın yollarını arayacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!