Söz uçar kağıt kalır!

Güncelleme Tarihi:

Söz uçar kağıt kalır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 11:49

Çevreye duyarlı mısınız? Geri dönüşüme inanıyor musunuz? Küresel ısınmadan korkuyor musunuz? Boşa giden kağıda, plastiğe, kutuya üzülüyorsanız artık boş boş üzülmeyin, bir ucundan başlayıp dönüştürelim.

Haberin Devamı

Kağıt yapalım mesela. Çünkü çok fazla fotokopi ders notu, müsvedde, dergi, mecmua ve gazete alıp alıp atıyoruz. Onları kendimiz için şık bir not defteri, nostaljik bir günlük ya da sevgili için unutulmaz bir hediyeye dönüştürebiliriz.

 Öncelikle bir çerçeveye ihtiyacımız olacak. Bunu bir kez yaptığınızda sürekli olarak kullanabileceksiniz. O yüzden olmuşken iyisi olsun. Bir ince ahşap sunta ya da her hangi bir düz ince zemin iş görecektir. Kenarlarında biraz enli çerçevesi olması yeterli. Buradaki çerçeve boyutu sizin kağıt boyutunuzu belirleyecek. O yüzden ihtiyacınız olan defter kadar bir çerçeve yapın.

Söz uçar kağıt kalır

Haberin Devamı

İkinci adımda atmak üzere olduğunuz kağıtları alıyoruz; bunları parça ve pinçik edip bir rondo, blender yani mutfakta parçalamaya yarayan bir aletin yarısına gelecek kadar dolduruyoruz.

Söz uçar kağıt kalır

 

Sonra 1 su bardağı ılık su ekliyoruz. Yanlış duymadınız su. Buna şaşırdıysanız, renklendirmek için içine az havuç ya da karalahana hatta belki çilek atabileceğimizi de söylersek demek şok olacaksınız! Evet doğal renklendirici olarak gıda malzemeleri kullanabilirsiniz. Hepsini mutfak aletinde hamur olana kadar ezdikten ve bulamaç haline getirdikten sonra da içine kuru yaprak ve çiçekler atabilirsiniz.

Söz uçar kağıt kalır

Bu bulamacı çerçevenizin içerisine, yırtılmayacak kadar kalın, kağıt işlevini kaybetmeyecek derecede ince şekilde yayın ve çerçeveyi yaklaşık 70 derece açı ile güneşe bakan bir yere yaslayın.

 En az 24 saat kuruttuktan sonra bir havlu üzerine devirip, kağıdınızı çıkarabilirsiniz.

Yaşasın geri dönüşüm diye bağırmayı unutmayın!

Söz uçar kağıt kalır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!