Simge Sağın: “Hayallerime asla ket vurmam!”

Güncelleme Tarihi:

Simge Sağın: “Hayallerime asla ket vurmam”
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2017 17:33

Pop müziğin yükselen yıldızlarından Simge Sağın bu hafta sizler için kampüste. Üniversite yılları, müzikle tanışma serüveni, vokalistlik anıları ve gelecek planları ile ilgili eğlenceli bir söyleşi yaptık. Simge Sağın’ı siz üniversiteli dostlarımız için bu hafta sayfalarımda ağırlıyoruz.

Haberin Devamı

İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü’nü bitirdiniz. Bu mesleği yapmak istediğinize nasıl karar verdiniz?

Çocukluğumda çok büyük hayranlık ve sevgi ile müzikle tanıştım ve bu da sevgili babam sayesinde oldu. Kendisi müzisyendi ve küçüklüğümden beri evde müzik sesi hiç eksik olmazdı. O zamanlar müzik ile uğraşmaya karar verdim. Müzik benim için bir meslekten ziyade bir tutku gibi. Çok severek, heyecanlanarak çalışıyorum. Yaptığım her işime ve projeme de yansıtabiliyorsam ne mutlu bana.

 

Alaylı, okullu karşılaştırmasından siz de haberdarsınızdır. Üniversite okumak, okullu olmak size neler kattı? Hem mesleğiniz açısından hem de sosyal yaşamınız açısından?

Ben hem alaylı hem de okulluyum aslında. Bir yandan İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda okurken, diğer yandan aktif olarak çalışıyordum. Birçok isme uzun yıllar vokalistlik yaptım. Okumanın çok büyük bir katkısı olduğuna inanıyorum fakat alaylı olarak da çok başarılı noktalara gelen, çok değerli sanatçılarımız var. Konservatuvar okumadan da başarılı olunabilir fakat yetenek olmadan ne yaparsanız yapın başarılı olamazsınız. Bana sorarsanız hem eğitim hem de yetenek gerekli kısacası.  Üniversitede okumak birçok anlamda kendimi geliştirmemi sağladı. Mesleğime büyük katkılar sağlarken sosyal olarak da aktif ve verimli dönemler geçirdim. Konservatuarda Selahattin İçli, Alaattin Yavaşça gibi çok değerli hocalarım oldu. Kendimi çok şanslı hissediyorum.

 

Haberin Devamı

Günümüzde pek çok şarkıcı bir yandan da oyunculuk yapıyor. Sizin oyunculuk konusundaki düşünceleriniz neler? Böyle bir planınız var mı?

Şu an için oyunculuk gibi bir düşüncem yok. Oyunculuk daha farklı bir alan ve fazlasıyla mesai isteyen bir iş. Başladığım her işi hakkıyla yapmak ve en iyisini insanların önüne sunmak isterim. Teklifler de alıyorum bu yönde. İleride içime sinen ve güvendiğim bir proje gelirse çok çalışıp bir parçası olabilirim. Neden olmasın. ☺

 

Haberin Devamı

Aslında uzun yıllardır müzikle iç içesiniz ve birçok çalışmanız mevcut. Fakat adınız son zamanlarda daha çok duyuldu. Bu konuda ne düşünüyorsunuz, bu sizin için olumlu bir durum mu olumsuz bir durum mu?

Çocukluğumdan beri müzik ile iç içeyim. Müzik benim için en büyük aşk. Çok çalıştım ve emeklerimin karşılığını almaya başladım. İsminizin insanlar tarafından duyulmasını veya tanınırlığınızın artmasını olumlu veya olumsuz olarak değerlendirmenin yanlış olacağını düşünüyorum. Bu zamana kadar yaptığım hiçbir işten pişmanlık duymadım. Büyük bir birikimin ve azimle çalışmanın sonucunda şu anda bulunduğum noktadayım. Çalışmaya ve üretmeye devam edeceğim.

 

Haberin Devamı

Bu kadar yıl uğraştıktan sonra büyük başarılar elde ettiğiniz bir dönemdesiniz. Peki, hedeflediğiniz noktaya ulaştığınızı düşünüyor musunuz? Yoksa daha çok yol mu var önünüzde?

Her zaman daha çok yol vardır önünüzde. Hayallerime asla ket vurmam. Büyük hayaller kurarım ve onları gerçekleştirmek için çalışırım. Bunu “Bu hedefe mutlaka ulaşmam lazım, daha çok çalışmam lazım” gibi kötü bir hırs ile yapmıyorum. Bu işi zaten hırs ile yapamazsınız, duygudur önemli olan. Hayallerimin bir kısmına ulaştım ama bu çok uzun bir yol. Daha büyük başarılar ve kalıcı şarkılara imza atmak istiyorum. Şarkılarımla hatırlanmak, anılmayı umuyorum. İnsanlar şarkılarımı dinledikleri, kliplerimi izledikleri zaman bir nebze de olsa onları rahatlatmak ve keyif almalarını sağlamak istiyorum.

 

Haberin Devamı

Sosyal medya da artık sektörün vazgeçilmez unsurlarından. Sizin sosyal medyayla aranız nasıl ve kitlelere ulaşmak açısından geldiği nokta düşünülürse, pozitif ve negatif yönleri size göre neler?

Sosyal medya ile aram çok iyi. Özellikle Instagram’ı kullanmayı çok seviyorum. Her şeyde olduğu gibi sosyal medya ile ilgili konuların da pozitif ve negatif yönleri mevcut tabii ki. Sosyal medya kitlelere anında ulaşmak adına müthiş bir araç ve büyük bir güç. Güzel ve dozunda kullanıldığı zaman size birçok faydası olabilir. En önemlisi olan biten her şeyden anında haberdar olabiliyorsunuz.

 

Yoğun bir temponuz var. Bu yoğun temponuzun dışında gündelik yaşamınızda neler yaparsınız?

Haberin Devamı

Çalışmalarımdan ve konserlerimden vakit bulduğum sürece spor yapmaya özen gösteriyorum. Haftada üç gün pilates ve yoga yapıyorum. Arkadaşlarımla bir araya gelmeyi ve birlikte vakit geçirmeyi çok seviyorum. Yemek yapmaya ve film izlemeye de bayılırım.

 

Sanatçıların bazıları kendilerinden bazıları da tamamen gözlemlediklerinden beslenir. Siz işlerinizde nelerden besleniyorsunuz?

Hem kendimden, iç sesimden hem de gözlemlediklerimden besleniyorum tabii ki. Vokalistlik yaptığım yıllarda çalıştığım isimlerin sahnelerini çok iyi gözlemledim. Hepsinin kendine özgü çalışmaları ve tarzları vardı. Ben en çok kendimden besleniyorum. Bu zamana kadar beni hiç yanıltmadı. ☺

 

Yürüdüğünüz yolda yürümek isteyen, müziğe hevesli çok sayıda üniversiteli var. Tecrübelerinizden hareketle, bu yetenekli gençlere ne önerirsiniz?

Bu işi yapmak isteyenler öncelikle sabırlı olmalılar. Bıkmadan, yılmadan çok çalışmak her şeyin anahtarı.  Bir an önce işin mutfağına girip, aktif olarak üniversite eğitimi devam ederken bir yandan da çalışmalarının faydalı olacağını söyleyebilirim. Hayallerinizden asla vazgeçmeyin. ☺

 

Buradan duyurmak istediğiniz gelecek planları, kariyer hedefleriniz neler, diye soralım bir de?

Yeni şarkımızın hazırlıklarına başladık. Onun çalışmaları devam ederken, bir yandan yoğun bir konser programımız var.  Çok daha büyük kitlelere, çok daha büyük konserler vermek ve onlarla buluşmak istiyorum.

 

Röportaj: Erkmen Özbıçakçı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!