Teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini hayata geçirme fırsatı!

Güncelleme Tarihi:

Teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini hayata geçirme fırsatı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2017 11:14

Teknoloji ve yenilik odaklı fikir sahipleri, ODTÜ TEKNOKENT bünyesinde,T-BİGG programıyla, TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı kapsamında sunulan 150 bin TL’lik desteği alarak kendi şirketini kurma fırsatını yakalayabilecek.

Haberin Devamı

ODTÜ TEKNOKENT, 2012 yılından bu yana devam eden TÜBİTAK 1512 Sermaye Desteği Programı 1. Aşama uygulayıcısı unvanı ile yürüttüğü program kapsamında girişimcilere sermaye desteği için başvurmalarına destek oluyor. 2015 yılında revize edilerek Bireysel Genç Girişim (BİGG) adıyla yürütülen, girişimcilere yönelik program ile ön kuluçka aşamasında gerçekleştirilen eğitim kampı, ODTÜ TEKNOKENT iletişim ağında yer alan deneyimli kişilerden mentorluk ve danışmanlık, yatırımcılar ile görüşme, fikir alışverişi ve TÜBİTAK BİGG 2. Aşama değerlendirmeleri için gereken iş planı eğitimleri sunuluyor. Program kapsamında ayrıca, ticarileşme, katma değer yaratma ve nitelikli istidam yaratma potansiyeli olan iş fikirleri belirlenerek 1. Aşama mekanizmalarından yararlanacak girişimci adayları seçiliyor.

 

Haberin Devamı

1. Aşama’da yer almaya hak kazanan tüm girişimci adayları, ön kuluçka programına kabul edilirken, bu süreçte başarılı bir girişimin kurulması sırasında ihtiyaç duyulabilecek girişimcilik, muhasebe, finans, iş geliştirme, müşteri ve pazar analizleri gibi çok çeşitli alanlarda eğitimler uzman eğitmenler tarafından sağlanıyor. Süreç dâhilinde ODTÜ TEKNOKENT mentorluk havuzunda yer alan başarılı iş adamları, üst düzey yöneticiler, girişimciler ve benzeri pazar ve sanayi deneyimine sahip kişiler tarafından teknik, ticari ve idari boyutlarda mentorluk ve danışmanlık hizmetleri de veriliyor. Girişimci adaylarının iş fikirlerinin doğrulanması amacıyla bir eğitim kampı düzenlenirken, değerlendirmede başarılı bulunan ve Aşama 2’ye uygun görülen girişimci adayları ve iş fikirleri belirlenerek TÜBİTAK’a bildiriliyor.

 

TÜBİTAK değerlendirmesi sonucu 2. Aşama’ya geçmeye hak kazanan girişimciler ayrıca, ODTÜ TEKNOKENT’in ABD’nin San Francisco şehrinde yer alan T-Jump hızlandırma merkezinde eğitim alma şansı da yakalayabiliyor. Bu doğrultuda başvuru koşullarını sağlayan girişimcilere global anlamda en etkili hızlandırma programlarına başvuru desteği de sağlanıyor.  

Haberin Devamı

T-BİGG programının 2015 döneminde girişimci sayısı kabul sayısı oranında en başarılı uygulayıcı kuruluşu olan ODTÜ TEKNOKENT, bu yıl da girişimcilik ekosisteminin gelişmesinde öncü rol oynarken, 13 yıllık deneyimiyle  girişimci adaylarının tüm ihtiyaçlarına yönelik bir BİGG programı hazırladı. Hazırlanan bu yeni programla daha çok sayıda girişimcinin desteklenmesini hedefleniyor. ODTÜ TEKNOKENT’in hizmet anlayışı ile gerçekleştirilen TÜBİTAK BİGG (T-BİGG) programı sayesinde girişimciler 150 bin TL Sermaye Desteği alarak şirketlerini yenilikçi ve lider ODTÜ TEKNOKENT ekosisteminde kurabilecek.

Teknoloji ve yenilik odaklı  fikri olanlar için T-BİGG programı 2017 yılı başvuruları 1 Mart 2017 tarihine kadar tbigg.com sitesi üzerinden kabul ediliyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!