Midemizde kelebekler uçuran heyecanlara…

Güncelleme Tarihi:

Midemizde kelebekler uçuran heyecanlara…
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2018 10:27

Hatırlamanın gücüne, midemizde kelebekler uçuran küçük heyecanlara ve her gün bir öncekinden daha sağlıklı olacağımız günlere inandığımız bir haftadan merhaba! Neşeli Günler 92. sayımızda da sizlerle.

Haberin Devamı

17 MAYIS NOT TUTMA GÜNÜ

Önünüze bir not defteri koyun ve gün içerisinde tüm düşüncelerinizi ve endişelerinizi yazmaya başlayın. An itibariyle her biri onları yönetebileceğimiz bir forma dönüştü bile. Bir postit tüm gününüzü kurtarabilir. Günün telaşıyla aklınızdan uçup gitme ihtimali olan her şeyi not alıp görebileceğiniz her yere yapıştırmayı deneyin. Ayrıca bugün, çoğunluğu lise yıllarımıza ait günlüklerimizi kurcalayıp “eski defterleri açma” vakti. Geri dönüp eski düşüncelerimize bakmak, nasıl değiştiğimizi görmek ve hayatımızda belki de yepyeni bir sayfa açmak da günün güzel fırsatlarından bazıları… Bilgisayarlarımızda yer alan not defterleri, planlayıcı programlar, akıllı telefonlarımız ve teknolojinin sunduğu tüm fırsatlara rağmen kağıdın gücü henüz kendinden bir şey kaybetmedi. Not tutma eyleminin, onu tutan kişi üzerinde derin psikolojik etkilere sahip olduğu da bir başka perspektif. İster günlük rutinlerinin bir parçası olarak, isterse kendini tanıma yolculuğunda sadece sana özel bir alan yaratarak “not tutma” alışkanlığının bir parçası ol.

 

Haberin Devamı

18 MAYIS PİZZA PARTİSİ

Mutlu bir cumanın midenizden geçen yolla pek tabii alakası var. Ninja Turtles’ın çılgın Michelangelo’sundan kocaman bir alıntıyla giriş yapalım: “Mmm… Pizzaaaaa!” Öğrenci evlerinin, arkadaş buluşmalarının ve son dakika gelişmelerin anlık hazzı ve starı pizza olmasaydı ne olurdu halimiz! Büyük, ince ve pürüzsüz bir hamurdan daha lezzetli ne olabilir ki? Bol sucuklusu, bazen sosislisi, hadi dört peynirlisi, zeytinlisi, çok sebzelisi… Sadece özel soslarıyla bile şöyle bir düşününce midemiz kazınıyor bizim valla. Asla hayır denemeyecek, çok cazip bir teklif gibi… İyi bir pizza partisi vermek, günü kurtarmaya yetiyor. Bu özel günü kutlamak için seçeneğimiz çok neyse ki. İsterseniz klasik bir İtalyan restoranında yiyebileceğiniz devcileyin bir pizzayla kendinizi ödüllendirebilir, isterseniz tüm arkadaşlarınızı toplayarak kendi evinizde çılgın bir pizza partisi verebilirsiniz. Pizza hazırlamanın pizza yemek kadar pozitif bir etkisi olduğunu da biz çıtlatmış olalım hadi. Canınız nasıl isterse, buon appetito!

 

Haberin Devamı

18 MAYIS PEDAL ÇEVİRME ZAMANI!

Rotan neresi olursa olsun, pedal çevirme zamanı! Zamanda küçük bir yolculuk yapıp yeni yıl dileklerimizi şöyle bir gözden geçirelim. Daha çok hareket, daha aktif bir hayat, daha fazla sağlık bilinci ve çevreye duyarlılık dileklerin arasında yer alıyorsa çok da geç kalmadan bunları uygulamaya ne dersin? Bahar yağmurları gittikçe azalıyor, havalar da bir o kadar ısrarla ısınıyor. Yerleşik hayatımıza veda edip, kış uykumuzdan uyanıp biraz hareket etme vakti geldi çattı. Daha çok “İşe Bisikletle Gitme Günü” olarak kutlansa da 18 Mayıs; okula, eve, arkadaşımıza giderken pedal çevirmek için bize birçok bahane sunuyor. Bu, sadece dışarı çıkmak ve sağlıklı olmak için bir fırsat değil sadece günün her anında da büyük bir etkisi var. Nasıl mı? Dışarı bisikletle çıkmak demek, erken kalkmak ve erken yol almak demek aynı zamanda. Rutinine uyduğunuz zamanlamayı yeni baştan planlayarak hayatınıza küçük heyecanlar katmak demek bir de. Güne çok daha enerjik ve çok daha farklı bir açıdan bakmak için muazzam bir fırsat. Bedeninize yapacağınız bu iyilikle aynı zamanda ulaşım açısından da hem maddi hem tüketim kültüründen fazlasıyla çalışıyorsunuz. Bu bile tek başına harekete geçmek için yeterli bir sebep bizce. Kan akışını hızlandırıp metabolizmanın çalışmasına da faydası dokunacak bu eylem için dışarı çık ve pedal çevirmeye başla!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!