LYS’de puana göre tercih yapan kaybediyor

Güncelleme Tarihi:

LYS’de puana göre tercih yapan kaybediyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2017 13:08

LYS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte milyonlarca üniversite adayı için zorlu bir dönem başladı. 18 Temmuz’da başlayan 26 Temmuz’da sona erecek olan tercih döneminde öğrencilerin dikkat etmesi gerekenleri vurgulayan Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Nurcan Eğribaş, tercih edilmesi düşünülen bölümün puan türünün değişmiş olabileceğini söyledi. Eğribaş, tercih kılavuzunun dikkatli incelemesini ve adayların tercihlerini yaparken puanları değil başarı sıralarını dikkate almaları gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonu, yorucu bir sürecin ardından sona erdi. Sıra geldi hayatınız boyunca yapmayı düşündüğünüz mesleği seçmeye. Meslek seçimindeki kararın yaşam tarzını da etkilediğini belirten Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Nurcan Eğribaş, tercihlere dair dikkat edilmesi gereken birçok madde olduğuna değindi.

 

Puanınıza Göre Değil Başarı Sıralamanıza Göre Tercih Yapın

Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Nurcan Eğribaş tercihlerin aceleye getirilmeden, detaylı araştırmalar sonrası yapılması gerektiğini vurguladı. Eğribaş, ‘’Tercih yaparken üniversite puanından çok başarı sıralaması önemli. Başarı sıralamasını dikkate alarak tercih yaparsanız istediğiniz bölüm ve okula girme ihtimali artacaktır. Örneğin tercih edilecek bölüm bir yıl önce son adayını kaçıncı sıradan almış buna dikkat edilmeli. Bununla birlikte adaylar tercih yapmadan önce üniversiteleri ve olanaklarını iyi araştırmalı ”dedi.

 

 

Haberin Devamı

Ek Puanlarda Değişiklik

Eğribaş ek puanlarla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu: “ 30 Mart 2012 öncesi meslek liselerine kaydolan öğrenciler 2017 ÖSYS kılavuzunda belirtilen “lisedeki alanlarının devamı sayılan alanlarda” hem 4 yıllık hem de 2 yıllık programlara ek puanlarıyla başvuru yapabilecekler. Bu tarihten sonra meslek lisesine kaydolanlar ise sadece alanlarının devamı olan yıllık programlar için ek puan kullanabilecekler.”

 

 

Puan Türünde Değişiklikler Oldu

Bu sene YGS ile öğrenci alan bölümlerin puan türünde değişiklikler olduğunu belirten Eğribaş, “Bu yıl puan türü değişen ya da yeni açılan bölümler var ve bunların 2016 yılına ait puan ve sıralamaları bulunmuyor. Bu bölümler tercih edilirken mutlaka uzmanların tahminleri göz önüne alınmalıdır. Adaylar, bu bölümleri nasıl tercih edecekler? Hangi puanlara göre değerlendirecekler gibi daha birçok sorunun cevabına ve bölümlerin tahmini puanlarına www.dogrutercihler.com adresinden ulaşabilirler. Ayrıca adaylar merak ettikleri soruları dogrutercihler instagram hesabı üzerinden yönlendirebilir. Öğrencilerimizle interaktif bir iletişim kurarak merak edilen soruları cevaplıyoruz ”diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!