Kariyer yolculuğunda önemli bir ilk adım: “Bugün Günlerden Yarın”

Güncelleme Tarihi:

Kariyer yolculuğunda önemli bir ilk adım:  “Bugün Günlerden Yarın”
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 10:50

On binlerce üniversite öğrencisiyle bir araya gelerek, kariyerleri için yol gösterici etkinliklere imza atan, staj ve çalışma imkânı sağlayan önemli bir oluşumdan bahsedeceğiz size. “Bugün Günlerden Yarın Platformu” hakkında Ebru Esmen Mete ile yaptığımız bu faydalı röportajı keyifle okuyacağınızı umuyoruz.

Haberin Devamı

Öncelikle “Bugün Günlerden Yarın” platformunun doğuşu, hangi amaçla ortaya çıktığını ve neyi hedeflediğini soralım?

Platformumuz, üniversiteli gençleri kendi başarı hikâyelerini yazmaya teşvik etmek, kariyer planlarını yapmalarına destek olmak amacıyla 2014 yılında hayata geçirildi. Bugün Günlerden Yarın aracılığıyla bugüne kadar Türkiye genelinde 20 binin üzerinde öğrenciyle bir araya geldik. Bu okullardaki öğrencileri ilham alabilecekleri kişilerle bir araya getirerek onlara mentorluk desteği ve staj imkânı sağlandı. Platform, bir kariyer etkinliğinden çok sosyal sorumluluk projesi olarak planlanmıştı.

2016 yılında ise projeyi yeniden yapılandırarak hedeflerimizi büyüttük. Bu kapsamda, her yıl Doğuş Holding İnsan Kaynakları olarak gerçekleştirdiğimiz üniversite ziyaretleri sonucunda üniversitelilere yer aldığımız sektörlerde staj imkânı sağlamayı hedefliyoruz.

 

Haberin Devamı

Birçok üniversitede faaliyet gösteriyorsunuz. Bunlar ne tip faaliyetler ve üniversiteli gençlere ne gibi faydaları var?

2016 yılından bu yana Bugün Günlerden Yarın projesi kapsamında sürdürdüğümüz üniversite etkinliklerine bu yıl da devam ediyoruz. İlk aşama olan üniversite ziyaretlerinde üniversitelilerle, kariyer yolculuklarında hem ilham hem de tavsiye alabilecekleri bir platformda buluşuyoruz. Örneğin bu doğrultuda, 2017 yılının temasını, “Grubumuzun faaliyet gösterdiği sektörlerdeki çeşitlilik ve bu çeşitlilikten doğan kariyer fırsatları” olarak belirledik. Ziyaret ettiğimiz her bir üniversite için ise farklı bir panel konu başlığı seçtik. Bu aşamada amacımız mümkün olduğunca çok üniversiteliye dokunmak ve kariyer hayatına dair sorularını cevaplarken mezuniyetten sonrası ile ilgili daha net bir resim çizmelerine destek olmak. İkinci aşamada ise grubun farklı sektörlerdeki şirketlerinde staj fırsatına bir adım daha yaklaştıkları değerlendirme süreci yer alıyor. Bu yıl web sitemizden ve sosyal medyadan iletişimini yaptığımız simülasyon ile kendilerini deneme fırsatı bulacaklar. Simülasyonda başarılı olacak öğrenciler staj için hak kazanacaklar.

 

Haberin Devamı

Bir simülasyon yarışması düzenlediniz ve sonunda staj imkanları sağlıyorsunuz. Yarışma ve stajın içeriğinden biraz bahseder misiniz?

Üniversiteleri ziyaret ettiğimiz kampüs etkinliklerinin ardından, staj başvuruları için farklı bir süreç yürütüyoruz. Bu yıl eleme yöntemi olarak bir stratejik iş simülasyonu kullanıyoruz. “BGY Simülasyon” adını verdiğimiz web tabanlı ve online oynanan bu etkileşimli platform üzerinde öğrenciler, verdikleri kararlar aracılığıyla birbirleriyle rekabet edecekler. Bu etkileşimli platform öğrencilere; varsayımlarını sınama, hatalarından öğrenme ve böylece kariyerine öz güvenle hazırlanma ve başlama fırsatı sunuyor. “BGY Simülasyon”u ile öğrenciler farklı disiplinlerde öğrendiklerini, stratejik ve rekabetçi ortamda pratiğe dökerek deneyimlemiş olacaklar. 4 hafta boyunca uzaktan oynayacakları simülasyonun finali iki gün sürecek ve sınıf ortamında gerçekleşecek. 2 Mayıs’ta başlayacak simülasyonun finalinde ilk üçe girmeyi başaran takımlar arasından seçilecek öğrenciler ise staj yapma fırsatı yakalayacak. Değerlerimize uygun ve aradığımız yetkinliklere sahip adayları, Grup şirketlerinde altı aylık bir staj bekliyor. Stajın kapsamına ise stajyerlerimizle birlikte; okudukları bölümler, ilgi alanları ve kariyer hedefleri doğrultusunda karar veriyoruz.

 

Haberin Devamı

Staj sonrası süreç nasıl şekilleniyor. Bu stajla holdinge adım atmış ve devam etmiş kişiler, örnekler var mı?

Bugün Günlerden Yarın programı kapsamında şu ana kadar stajını tamamlamış 30’un üzerinde stajyerimiz oldu ve bu gençlerin yedisi işe alındı. Staja kabul edilenlerin belli bir oranını işe alıyoruz gibi bir kuralımız yok. Stajyerlerimizin önünde işe duydukları ilgiyi, başarma azimlerini sergileyebilecekleri ve performanslarını gösterebilecekleri altı ayları oluyor. Dolayısıyla staj fırsatını işe çevirmek tamamen adayların elinde.

 

İş dünyasına atılmayı planlayan üniversiteli gençlerde karşılaştığınız en güçlü ve zayıf yanlar neler?

Genel olarak yeni nesil özgüveni yüksek, öğrenmeye meraklı ve araştırmacı profillerden oluşuyor diyebiliriz. İş hayatına atıldıklarında ise deneyimlerine oranla beklentilerinin çok yüksek olduğunu gözlemliyoruz. Bu sebeple kariyer basamaklarını normal kurum dinamiklerine göre daha hızlı tırmanmak istiyorlar ancak bu beklentileri karşılanmadığında ise çok çabuk demotive olabiliyorlar.

Haberin Devamı

Kariyerine yeni başlayacak gençlerin beklentilerini iyi anlamak ve onlara ilham vermek çok önemli. İş-yaşam dengesini ne kadar önemsediklerini iyi biliyoruz. Bu doğrultuda yeni neslin beklentilerini karşılayacak uygulamalar geliştiriyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!