İzmir’e ilk kez gelmemiş gibi çek!

Güncelleme Tarihi:

İzmir’e ilk kez gelmemiş gibi çek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 16:00

Öğrenciler! Üniversitesi hayatınızdan önce İzmir’i gezmediyseniz, gezip de hatırlamadıysanız bu yazı tam size göre! Nerede ne yenir, nereler gezilir?

Haberin Devamı

Kumru aşkına!

Kendi ürettiği ekmeğiyle Çeşme’de ve dolayısıyla tüm İzmir’de bilenen Kumrucu Şevki, “Daha önce ben kumru yememişim ki!”dedirtebilir. Olsun, siz yine de yiyin. Bir kere yedikten sonra yaz-kış demeden hep gitmek isteyeceksiniz. Zaten hava da güzelse Çeşme’de denize de girebilirsiniz. 

Arkadaşlarla dondurma keyfi!

Peki nerede yenir bu dondurma? Tabii ki Eski Foça’da! Girit Sakız Dondurmacısı Nazmi Usta’dan güzel bir dondurma yiyin, ağzınızın tadı yerine gelsin. Üstelik Eski Foça’ya henüz aşık olmadan döneni de tanımadık. Hem dondurmasına hem de Eski Foça’ya bayılacaksınız.

Tarihe yolculuk

Tarihi bir gezi yapmak ve kitaplarda ismini sıkça gördüğünüz bir yerleri görmek istediyseniz yolculuğunuza Agora Açık Hava Müzesi’nden başlayabilirsiniz. Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğu’na ait kalıntıların sergilendiği bu müzede özellikle tabelalardaki yazıları mutlaka okuyun. Buradaki kazılar 1932 yılından beri devam etmektedir. Yani daha ortaya çıkacak nice eserlerin olduğunu söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

 Gel, gel abi gel!

 Nasıl olduğunu az çok tahmin etmişsinizdir. Bu tarihi dokularla, hanlarla dolu çarşı, eve çıkma hazırlığı yapıyorsanız, uğramanız gereken ilk yerlerden. Kemeraltı’nda aradığınız birçok şeyi kolayca bulabilirsiniz. Sokaklarını öğrenmek için biraz gezmeniz şart tabii.

Kordon’da bir tur atalım

İzmir’i sevenlerin, İzmir’i çok sevme nedenlerinden birisi de Kordon. İster sporunuzu yapın, ister güzel bir yürüyüş. Kordon’da keyifli vakit geçirmemek imkansız gibi. Dersten sonra arkadaşlarınızla bir kahve içmek isterseniz, Kordon Boyu tam size göre!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!