İTÜ Çekirdek girişimcileri 3M ile bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

İTÜ Çekirdek girişimcileri 3M ile bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2018 10:42

3M Türkiye, İTÜ Çekirdek’in binlerce başvuru arasından süzülen, birbirinden iddialı girişimcileri ile bir araya geldi. Projelerini 3M şirket yetkililerine sunan girişimciler, 3M Müşteri İnovasyon Merkezi’ni de gezerek 3M Bilimi’ni tanıma fırsatı buldular.

Haberin Devamı

3M Türkiye, Türkiye’nin girişimcilik ve inovasyon üssü İTÜ ARI Teknokent ile gerçekleştirdiği iş birliği çerçevesinde İTÜ Çekirdek girişimcileri arasında yer alan 7 ekibi, 3M Türkiye ofisinde ağırladı. Ekipler, 29 Kasım’da gerçekleşerek, ödül ve yatırımlarla buluşacak girişimlerin belirleneceği Big Bang Start-up Challenge öncesinde, İTÜ Çekirdek destekçisi 3M yetkililerine projelerini aktardılar. Ziyaret sırasında 3M yetkilileriyle bir araya gelen girişimciler hem projelerini sunum eşliğinde anlatıp, soruları yanıtladılar hem de 3M Müşteri İnovasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, 3M Bilimi’ni yakından inceleme fırsatı buldular.

 

İTÜ Çekirdek girişimcisi 7 ekibi ağırlayan 3M Ar-Ge Direktörü Ali Kuday, İTÜ Çekirdek platformunun şirketleri, melek yatırımcıları, profesyonelleri bir araya getirdiğini ve Türkiye için son derece önemli olan girişimcilik alanına gerçekten de somut katkı sağladığını belirterek şunları söyledi: “3M Bilimi. Hayatın Her Anında”’ söylemiyle ürünler geliştiriyor ve insan yaşamını daha kolay hale getiren yenilikler sunuyoruz. Bu çerçevede de İTÜ Çekirdek platformundaki teknolojik girişimlere katkı sağlamak marka ilkelerimizle son derece örtüşüyor. İTÜ Çekirdek ile iş birliğimiz bu yıl gelen projelerden birine maddi destek vermekle başlıyor. Ayrıca, proje liderini şirket dilinde ‘3M Bilim İnsanı’ olarak geçen ve 3M’in global Ar-Ge departmanının en başındaki sayılı kişilerden birisi ile projesi hakkında görüştürerek fikir alışverişinde bulunmasını sağlayacağız. Big Bang yaklaşıyor ve 29 Ekim’de toplam 20 girişimci projeleri için son etaba hazırlanıyorlar. Biz de 3M olarak bugün 7 ekibi ağırlayarak onların bu önemli yarışa hazırlanmalarına destek olduk.”

 

Haberin Devamı

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Deniz Tunçalp ise; “Dünyanın en iyi 3’üncü kuluçka merkezi olan İTÜ Çekirdek’in destekçileri arasında, hayatın her alanına bilimi yerleştiren 3M Türkiye’nin yer almasına çok önem veriyoruz. Sektörlerinin inovasyon potansiyelini yepyeni girişimlerle daha da ileriye taşımayı hedefleyerek İTÜ Çekirdek girişimcilerine destek veren 3M Türkiye yetkilileri, girişimcilerimizi yakından tanımak için bir araya geldi. Her yıl yeni girişimlerin en iyilerini büyük bir kaynakla buluşturduğumuz, girişimcilik ekosisteminin ‘odak’ noktası olarak adlandırdığımız Big Bang Start-up Challenge yarışmamıza gelerek, geleceğin teknolojileriyle tanışmak ve güçlü network ortamından yararlanmak isteyenleri 29 Kasım’da Uniq İstanbul’a bekleriz.” dedi.

 

Haberin Devamı

3M’in yakından tanıma fırsatı bulduğu projelerin isimleri ve konuları ise şöyle;

 

- Laska – Kauçuk bazlı atıklardan termo-kimyasal yöntemle değerli hammaddeler ve elektrik enerjisi elde eder.

- Patika Robotics – Tarım ve endüstride verimi artırmak amacıyla insansız araçlar araçlar üretir.

- Belpico – Savunma sanayinin havacılık ve uzay alanlarındaki güncel ihtiyaçlarını karşılamak için teknoloji ve ürüngeliştirme faaliyetleri yürütür.

- Otomazone – Türkiye'nin en büyük pazarlarından biri olan endüstriyel market yani elektrik, otomasyon ve hammade malzeme tedariğinde yeni bir dönem başlatmayı hedefliyor.

- Ravinspect - Uçakların yüzey muayenelerini %95'e kadar hızlandıracak otonom robotik teknolojileri geliştirir.

Haberin Devamı

- Createchnic - Otomasyon ve akıllı robotik teknolojileri ile lojistik ve üretim operasyonlarının daha verimli ve yalın şekilde yürütülmesini sağlar.

-Tos-bee - Giyilebilir akıllı bileklikler ile yeni nesil akıllı iş güvenliği ve verimlilik takibi sağlayan bir sistemdir.

29 Kasım’da gerçekleşecek Big Bang Start-up Challenge etkinliğiyle ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!