İlişki durumu: Öğrenci

Güncelleme Tarihi:

İlişki durumu: Öğrenci
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2017 15:24

Beyler, yakınlarda bildiğiniz, ucuz bir dönerci var mı?

Haberin Devamı

Evet, sen hem bir öğrenci, hem de aşıksın! İşte zurnanın zırt dediği yer de tam olarak burası oluyor. Bu hafta üniversitedeki aşk hayatımızın ekonomik gücünün, başımızdaki kavak yellerini uçuşturup ocağımıza nasıl incir ağacı diktiğine birlikte bakalım dedik. Hadi koy bir kahve de gel, bugün burada senden, benden, bizden konuşacağız biraz ☺

 

Öğrenci kredisiyle, aileden gelen harçlıklarla kıt kanaat geçinen bir öğrencinin aşk hayatı da mücadeleyle geçer. E şiirleri, şarkıları, türküleri ekmek arası yapıp yiyemeyeceğinize göre, iş başa düştü, tasarruf yapılacak.

Bir kere sadece kampüs içinde, üniversite kantininde yenen yemeklerle karın doymaz. Azıcık dışarı da çıkmalı, çıkmışken bir film izlemeli, izlerken bir mısır da mı almayacağız derken hoop gördün mü, bir gün dışarı çıktın yedin evin elektrik parasını. E bunun daha doğum günü var, arkadaş toplaşmaları var, ay dönümleri, yıl dönümleri var, var da var… Hal böyle olunca bir süre sonra “Öğrenciyim ben ya, okuyom ben ya, param mı var benim!” serzenişleri başlar. Başlar başlamasına da gönül bu, ne yardan ne serden geçer. Bilim adamları aşkın matematiksel hesabını yapadursun, bizim aşklar öyle türevle integralle ilerlemez. Sevdik mi tam severiz biz. Gülü seven dikenine de katlanırlardan, elli bin tane ata sözünü bir solukta söyleyecek kadar aşık oluruz.

Haberin Devamı

Düşe kalka başlanan ilişkinizin sadakat ve bağlılık testlerini de geçip, birinci yılı devirip ikinci yıla evrilmeye başlamasıyla işin rengi de biraz değişir. Gözünüz aydın! Artık nur topu gibi iki kişilik gelecek hayaliniz var! ☺ Okulu bir an önce bitirme hayallerine, sevgiliyle bir gelecek hayalleri de eklendi mi adımlar daha temkinli atılır. İşlerin ciddiye bindiği bu evrede, aile bağlarını da güçlü tutmak isteyen sevgililer, ilk iş bir tanışma merasimi düzenler. Ailelerin sorguları, sualleri karşısında “Biz daha öğrenciyiz, hele okul bi bitsin” diye umut dolu kısa cümleler kurarsın ama “Çocuğumun dersleri etkilenecek gördün mü bak şimdi!” tilkileri ailenin kafasında dönmeye başlamıştır bile. “Daha okul bitecek de, bunlar iş bulup yuva kuracak da ooo” diyen iç seslerini, çay kaşığının bardakta çıkardığı sesten anlarsınız zaten. Sizin deli divane olduğunuz aşka, ailenin gelip geçici bakmasına biraz bozulursunuz ama yapacak bir şey yok, “El öpenlerin çok olsun evladım”larla uğurlanırsınız bu güzel merasimden. Bu yüzden siz siz olun, tanışmaya gitmeden önce olabilecekleri düşünerek, kırmadan, dökmeden, ürkütmeden anlatın derdinizi.

Haberin Devamı

Şu ana kadar yeni başlayan, zaten var olan ya da unu eleyip eleğini duvara asan aşıklardan konuştuk da, yalnızları, platonik aşıkları unuttuk mu sandınız? Asla! Onlar aşkın baş tacı, onlar aşkın gizli kahramanları! Onlar Facebook ilişki durumları karışık olanlar. Okul bitmeden umut bitmez! Vizeydi, finaldi, ödevdi derken ömrün en güzel çağlarını yalnız geçirmek olur mu? Bir sevgilisi olmalı insanın, vizelere birlikte çalışacağı, çimenlerde yuvarlanacağı, konserlerde birlikte bağıracağı… Araştırmalar kampüs içinde yaşayanların %38’inin sevgilisi olduğunu söylüyor. Tabii bunun ne kadarı magazinsel dedikodulardır biz de araştırmanın yalancısıyız ☺ Yani, “Yalnızım ben” diye öyle hemen köşenize çekilip derininden yalnızlık acısını ciğerlerinize doldurmayın hemen. Kampüsün %62’si yalnız diyolaa! ☺

Haberin Devamı

İster bir sevgiliniz olsun, ister olmasın, halden anlasınlar diye siz en iyisi Facebook ilişki durumunuzu Öğrenci yapın, sonrasında siz sağ biz selamet.

 

Ayşe “İlişkisi var” durumunu “İlişkisi yok” olarak değiştirdi ☺

Yazan: Tuğba Badal

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!