Hera: Teklifler hep ayağıma geldi

Güncelleme Tarihi:

Hera: Teklifler hep ayağıma geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2019 12:59

Son şarkısı Vole ve müzik hayatında, başarılı müzisyen Ozan Doğulu’nun desteğiyle yakaladığı şansı konuştuğumuz genç şarkıcı Hera bu hafta Tanıyalım sayfamızın konuğu.

Haberin Devamı

Aslında ‘Vole’ ve devamında müzikal kariyerini konuşmak için buluştuk ancak senin hikayen çok daha detaylı. Spikerlik, güzellik yarışmaları, İran’a dayanan köklerin… Belli ki içinde ortaya çıkmayı bekleyen bir cevher varmış. Nasıl özetlersin kendini keşfini ve şarkıcılığa varan süreci?

Her zaman enerjisi güzel bir kadın olmuşumdur. Bu sebepten teklifler hep ayağıma geldi. Spor ilgi alanım olduğu için spikerlik yapmaya sıcak bakmıştım. Haber sunarken de zevk alarak yapmıştım. Fakat gerçek aşkım müzikti. O ana kadar yaptığım her şey sadece vakit geçirmek içindi. Spor, dans, müzik... Sanatsal her şeye yeteneğim ve eğitimim vardı. Önümdeki tek engel babamın izniydi. Sonra rızasını aldım fakat ardından vefat etti. Ben de çok başarılı olacağımın sözünü verdim ve müziğe yolculuğum başladı.

 

Haberin Devamı

Biraz Vole’den bahsedelim. Ozan Doğulu’yla birlikte ‘Öle Öle’nin ardından ikinci iş bu. Kendisi ülkenin en önemli müzik insanlarından. Nasıl bir araya geldiniz, ‘Vole’yi yaratım süreciniz, aldığınız geri dönüşler ve devamında bu birlikteliği nasıl anlatırsın?

Ozan’a bu konuda hayran olmamak mümkün değil. Binlerce şarkı yapmış ve hepsi dillere dolanan şarkılar. Kendisiyle tanışıp çalışmak en büyük hayalimdi ve yolun başında onunla karşılaşmam en büyük şansım oldu. Bana güvendi ve bir yola girdik. ‘Öle Öle’ isimli şarkımı yaptık. Geçmişte spor spikerliği yaptığım için futbola çok hakimim ve terimleri iyi biliyorum. Bunu aşkla birleştirmek istedim ve ‘Vole’yi yarattık. Aslında ‘Öle Öle’ ile aynı anda bitti fakat yazın yoğunlumuzdan dolayı, biraz da ters köşe olması için kış aylarına sakladık. Çalışırken çok eğlendik, bazen gerildik fakat sonuca değdiğini düşünüyorum. Geri dönüşler, aldığımız tepkiler çok güzel. Klibimiz çok renkli. En iyi isimlerle çalıştım daha ne olsun ki.

 

Kendi şarkılarını yapıyorsun. Ancak sektörde bunun olmazsa olmaz bir özellik olduğunu söylemek zor. Senin için anlamı ve önemi nedir kendi şarkılarını seslendirmenin?

Haberin Devamı

Tabii ki olmazsa olmaz bir özellik değil. Hit koklamak ayrı bir yetenek fakat yapılan her şarkı hit olsun diye yapılmamalı. Durum sadece ticari olmamalı. Gerçek müzisyen, bestesini de yapabilendir. Müziğe yeteneği olmayan biri zaten yapamaz. Bu bilgi ve ruh ile alakalı bir durum. Bu sebepten kendi şarkılarını yazıp söyleyenlere saygım sonsuz. Bu anlamda da Sezen Aksu ve Yıldız Tilbe’ye hayranım. Ben de o yolda gitmeye devam edeceğim. Tabii ki çok iyi bestelere açığım. Alıp okuyacağım fakat kendi şarkılarıma öncelik vermek istiyorum.

 

Spor spikerliği yapmışsın. İlgili olduğunu tahmin ediyoruz, lig çetin geçiyor. Sen hangi takımın taraftarısın ve bu yılki şampiyonluk favorin hangi takım?

Haberin Devamı

Galatasaray’ı tutuyoruz ailecek. Şampiyonluğu kestiremiyorum. Hak eden olsun. :) 

 

İşletme bölümünde eğitim almışsın. O yıllarda sektöre yönlendirmeler başlamış. İstemediği bölümlerde okuyup, senin gibi içindeki cevheri ortaya çıkarmak için yeterli fırsatı bulamayan üniversitelilere neler önerirsin?

Bence kimse istemediği hiçbir şeyi yapmamalı. Zorlama yapılan işler, okutulan bölümler bana boş ve zorbalık geliyor. Eğitim tabii ki önemli fakat her zaman başka bir yol vardır. Herkes inandığı şeyin peşine düşmeli. Neye yeteneği varsa peşinde koşmalı. Zorluklar da olacak illa ki fakat hayat zor zaten. Her zaman bir şeyler için çaba göstermemiz gerekiyor. Şanslı olan insan çok az. İlerde yaşadığın o zorluk senin karakterini daha da oturtup, başarıdan daha da zevk almanı sağlayacak. Asla pes etmeyin.

 

Haberin Devamı

Son olarak, dünyadan ve ülkemizden takip ettiğin, playlist’inin olmazsa olmazı sanatçılar kimler, ilk aklına gelenleri öğrenmek isteriz…

Michael Jackson, Beyonce, Sezen Aksu, Kenan Doğulu.

 

Röportaj: Erkmen Özbıçakçı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!