Gerçek dostlarımız, hayvanlar için: Chipet

Güncelleme Tarihi:

Gerçek dostlarımız, hayvanlar için: Chipet
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2016 10:37

Son dönemde hayvan dostlarımızla ilgili geç kalmış bir farkındalık ve hassasiyet yayılmakta. Ne mutlu. O değerli varlıkların en az biz insanlar kadar yaşama hakkı ve dünyanın tüm nimetlerinden faydalanma hakkı olduğuna inanıyoruz. Bizim gibi düşünen Sercan Tamer, Fatih Bulut ve Umut Avcı da boş durmamış Chipet’i yaratmış. Sevimli dostlarımıza yönelik bu uygulamayı sayfalarımızdan tanıtmak bize mutluluk veriyor.

Haberin Devamı

Daha önce çok rastlamadığımız bir şey sanki. Nedir bu Chipet?

Chipet, tüm hayvan severleri yakından ilgilendiren ve onların ortak bir platformda toplanabilmesine, hem evcil hayvanların hem evcil hayvan sahiplerinin sosyalleşmesine olanak sağlayan keyifli bir uygulamadır.

 

Nasıl ortaya çıktı? Fikir aşamasından böyle bir işe girişmeye kadar nasıl geçti süreç?

İnternet kullanan hemen her insan, gün içinde internette gezinirken kayıp, çalıntı veya pet arkadaşına uygun eş arayan binlerce ilanla karşılaşır. Edirne’de kaybolan hayvanın ilanı yüzlerce kilometre ötelere yayılır veya Ankara’da evcil hayvanına eş arayan kişiye İstanbul’dan yanıt gelir. Yani kısaca verilen ilanlar çok insana ulaşır, etkileşim sağlanır ancak geri dönüşü yeterli değildir. Buradan yola çıkarak tüm hayvan severlerin ihtiyacını karşılayarak öncelikle dağınıklığa bir son vererek hem evcil hayvanların hem sahiplerinin sosyalleşmesine olanak sağlayacak mobil uygulama fikri ortaya çıkmış oldu

 

Haberin Devamı

Heyecan verici olmalı! Uygulamanın kullanım alanlarını, evcil hayvan sahiplerine sağlayacağı kolaylıkları sizden dinleyelim. Neler yapabiliyoruz Chipet ile?

Chipet ile evcil hayvanını uygun eş bularak çiftleştirebilir, kaybolan evcil hayvanını kayıp bildirimi sayesinde çevredeki diğer Chipet kullanıcılarını haberdar ederek uzaklaşmadan bulabilir, yuva arayan dostlarımızı sahiplenebilir veya sahiplendirebilirsiniz.

Eş Bulma

Evcil hayvanına sosyalleşmesi için arkadaş aradığında veya onu çiftleştirmek istediğinde en uygun adayları görerek sahipleriyle iletişime geçebilirsiniz

Kayıp Bildirimi

Evcil hayvanın kaybolduğunda Chipet ile çevrendeki kullanıcıları kolaylıkla haberdar ederek dostunuz uzaklaşmadan onu bulabilir veya çevrendeki kaybolmuş evcil hayvanlardan anlık bildiri yoluyla haberdar olarak onların bulunmasına yardımcı olabilirsiniz.

Sahiplenme & Sahiplendirme

Evcil hayvanının veya sokakta bulduğun dostlarımızın, sahiplenmek isteyen kişilerle Chipet üzerinden iletişime geçerek, en uygun yuvaya yerleşmesine yardımcı olabilirsiniz

 

Haberin Devamı

Bu uygulamanın diğerlerinden farkı ne? Bize ne gibi yenilikler sunuyor?

Chipet’in benzeri uygulamalardan birçok farkı olduğunu düşünüyoruz. Öncelikle tasarım ve kullanım kolaylığı ile öne çıkıyor ve kulağa hoş gelen akılda kalıcı bir marka ismimiz var. Chipet hem evcil hayvan sahiplerinin hem evcil hayvanların sosyalleşmesine olanak sağlayan bir keyifli bir uygulama olacak

 

Uygulama gerçekten birçok açıdan evcil hayvan sahiplerini mutlu edecektir! Geliştirmek adına planlarınız neler?

Şu ana kadar kendi imkanlarımızla gelebildik, gelecekte uygulamamızı ileriye taşıyabilecek birçok fikre sahibiz ve bunun için gerekli destek ve yatırım imkanına kavuştuğumuzda her birini hayata geçireceğiz. Mesela Chipet olarak barınaktaki dostlarımızın sahiplendirilmesine öncelik vermeyi planlıyoruz. Bu alana yönelik gönüllü hayvan sever dostlarımızla etkili bir çalışma yürütmek niyetindeyiz. Tüm sahiplenilmeyi bekleyen barınak hayvanlarını cins, yaş, cinsiyet ve fotoğraflarıyla birlikte Chipet platformuna kaydını sağlayıp o bölgede hayvan sahiplenmek isteyen hayvan severlerin görebilmesine olanak sağlayacağız.

Haberin Devamı

Röportaj: Buğu Begüm Orhan

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!