Genç şarkıcı Seçkin, “Yokuş” ile kampüste!

Güncelleme Tarihi:

Genç şarkıcı Seçkin, “Yokuş” ile kampüste
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 17:26

Tıpkı kapak konuğumuz Suzan Kardeş gibi, yolculuğuna makyaj sanatçılığından başlayan ve birçok önemli sanatçıyla çalıştıktan sonra Simge ile düet yaptığı ilk single’ı Yokuş’u yayınlayan genç şarkıcı Seçkin ile tanışın!

Haberin Devamı

Aslında çok ilginç bir şarkıcılığa adım atış hikayen var. Senden dinleyelim ama söylemeden geçemeyeceğiz, Suzan Kardeş’e çok benzettik biz olayların gelişimini. Daha önce de duyduğun bir şey miydi bu?

Müzikle ilgilenmemi Suzan Kardeş'e benzetenler olmuş, evet :) E haklı olarak makyaj ve müzik bir arada düşünüldüğünde akla ilk gelen isim Suzan Kardeş oluyor. Benim için de çok önemli biridir. Zamanında bir şeyler öğrenmek için yanına gitmişliğim de olmuştu. İşinde böyle duayen isimlerle anılmak gurur verici benim için.

Şarkıcılığa atılış hikayemin temeli çocukluğa dayanıyor tabii . O zamanlardan beri hayalini kurduğum ve hep yapmak istediğim bir işti müzik. Hatta şarkılar yazar, söylerdim. Hâlâ yazmaya devam ediyorum. İçimdeki tutkunun artık dışa vurması ise yakın zamanda çevremdeki kişilere gerçekten single yapmak istediğimi söylememle başladı. Sanırım artık tamamen hazır hissetmekle de ilgili bir şey bu. Zaten çok kısa süre sonra tesadüfen bir akşam Hande Ünsal'ın bana Yokuş'u dinletmesi müziğe başlamamın miladı oldu.

 

Haberin Devamı

“Yokuş” ile çıkış yaptın. Sektörün aldığı şekil gereği artık tek ve en etkili atışı yapmak gerekiyor sanki her defasında. Bu açıdan “Yokuş” nasıl oldu da “o şarkı” oldu? Şarkıya karar süreci nasıl gelişti?

Kesinlikle öyle. Eskisi gibi on beş şarkılık albümler yapılmıyor artık. Tüketim de çok hızlı maalesef. Benim de kafamda hayal ettiğim bir şarkı türü vardı. Kendim de şarkılar yapıyorum ama bir türlü çıkış için içime sinmeyen bir şeyler oluyordu. Yokuş'un demosunu, şarkının bestecisi Melda Gürbey'in sesinden ilk defa dinlediğimde gözlerim parladı ve “İşte aradığım şarkı bu,” dedim. Müzik kulağıma ve zevkime güvenirim. Şarkıyla ilgili hiçbir tereddüt hissetmedim. Bir kaç kez daha dinledim ve hatta o gece sabaha kadar kulağımda Yokuş çalıyordu. Zaten ertesi gün şarkıyı almıştım. :)

 

Önemli isimlerle çalıştın. Simge Yokuş’ta da geri vokallerde yer aldı. Böylesine önemli isimlerle çalışmanın artıları olduğu gibi zorlukları da vardır. Sen nasıl değerlendiriyorsun bu durumu ve “gün gelecek onunla da çalışacağım,” diye hayalini kurduğun birisi var mı?

Haberin Devamı

Evet, çok önemli isimlerle çalıştım şimdiye kadar. Simge de onlardan biri. Şarkıda yaptığı vokallerle, şarkımızı çok daha güzel bir yere taşıdı. Ona ne kadar teşekkür etsem az. Simge gibi egosuz ve yarışı sadece kendiyle olan insanları tebrik ediyorum. Çalıştığım kişiler beni hep pozitif yönde etkilemiştir. Herkesten de bir şeyler almış, öğrenmişimdir. Ünlülerle çalışmanın bu zamana kadar hiçbir zorluğunu görmedim açıkçası. Tabii, bu benim de mizacımdan kaynaklı olabilir. İş konusunda çok disiplinli ve özenliyimdir. İşimin hakkını vermek isterim. Hem besteci kimliğini hem de yorumculuğunu çok sevdiğim Sezen Aksu ve Gülşen diyebilirim. Onların bir şarkısını söylemeyi çok istiyorum doğrusu.

 

Haberin Devamı

İster makyaj ister şarkıcılık olsun bir şekilde yaratıcı bir faaliyetin, sanatsal üretimin içinde kendini ifade etme fırsatı bulmuşsun. Ancak birçok üniversiteli bir türlü bu fırsatı yakalayamıyor. Bu noktaya gelebilmiş biri olarak senin öğrencilik yılların nasıldı da bu noktaya geldin ve benzer durumdaki öğrencilere önerilerin neler olur?

Ben liseyi bitirdikten sonra ufak ufak çalışma hayatına başlamıştım. Üniversiteyi de dışarıdan bitirmeye çalıştım ama iş tempom buna izin vermedi. Hiçbir şey bir anda olmuyor tabii ki. Ne iş yapıyorsanız yapın, çok çalışmak ve sabırlı olmak bu işin genel kuralı. Ben de bunu yaptım. Yaptığınız işi sevmek de çok önemli bir etken. Çok yorulduğum zamanlar da oldu, sabahlara kadar çalıştığım dönemler de ama işimi sevdiğim için zevkle yapıyordum mesleğimi. Müzik ise hayatımda hayallerimin peşinden koştuğum kısım oldu. Kısacası sevdiğiniz mesleği seçin, çok çalışın, sabırlı olun ve hayallerinizin peşinden koşun :)

 

Haberin Devamı

Belli Yokuş son işin olmayacak. Takipçilerine ve buradan üniversitelilere verebileceğin müjdeler, yeni proje haberleri var mı?

Evet, Yokuş bir başlangıç projesi oldu benim için. Hatta single'ın ismini Nihat Odabaşı önce “Yeni Başlangıç” mı koysak demişti. Şimdiki hedefim, şarkımı mümkün olduğunca çok kişiye ulaştırıp beğenilerini kazanmak, konserler vermek, göz göze şarkılar söylemek. Devamı da gelecek elbette. İkinci şarkı için şimdiden arayışlara ve hazırlıklara başladık. Kısmetse yaz sonu çıkartmayı düşünüyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!