Geçmiş zaman olur ki…

Güncelleme Tarihi:

Geçmiş zaman olur ki…
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2018 11:01

İnsan ağladığı anıları gülerek, güldüğü anıları ağlayarak hatırlıyor. Geçmiş zamanın o kendine has sihrine göz kırptığımız Neşeli Günler’den gülümsemeniz için küçük bir dokunuş!

Haberin Devamı

17 EYLÜL ESKİ BİR DOSTA ‘MERHABA’ DE!

Yıllarca ayrı düşseniz de karşılaştığınızda kaldığınız yerden devam ettiğiniz insanlar vardır hayatınızda. Şimdi o karşılaşmayı beklemek yerine, o insanın izini sürme zamanı… Çünkü bugün Eski Arkadaş Günü! Yazlıkta tanıştığınız, plajlarda sabahladığınız, ilkokulda yanından hiç ayrılmadığınız, sokakta misket yuvarladığınız, müzik dinlerken kulaklığınızın tekini ona taktığınız… Hatırladığınızda yüzünüzde kocaman güller açan, içinizi ısıtan o insan şimdi ne yapıyor acaba? Bir öğle yemeği ya da yağmurlu bir günde sıcacık bir kahve ısmarlamak ne güzel olurdu şimdi… Adresler, telefon numaraları ve daha birçok şey değişmiş olabilir. Olsun, üzülme. Sosyal medya ne güne duruyor! Eski dostlarla iletişim kurmak daha önce hiç olmadığı kadar kolay… Tek yapmanız gereken onlarla bağlantı kurabilmek için zaman ayırmak, biraz kafa yormak ve araştırmak. Aklınıza gelen o ilk isim sosyal medyada yoksa aile üyeleriyle ya da ortak arkadaşlarınızla izini sürmeye devam edebilirsiniz, pes etmeyin. Onunla karşılaştığınızda buna değecek!

 

Haberin Devamı

18 EYLÜL AH O İLK AŞKIMIZIN GÜLLERİ…

Ne diyor Bob Dylan; “Benim için gelecek şimdiden geçmişe ait bir şeydi… İlk aşkımdın ve benim için son olacaksın”

“Haydaaaa…” dediğinizi duyduk. E ama sonbaharın bu en biricik ayında geçmişe mazi dememek elzem, hatta onun rüzgarına kapılmamak elde mi diye sorarız biz de size. Hepimiz oradaydık, o ilk aşkı yaşadık. Tutkulu, ezici, dünyayı yok eden akıl almaz bir güç… Bizi yücelten, yok eden nefis bir baş dönmesi… Midede gerçekten uçuştuğunu hissettiğiniz kelebekler, ilk aşkın gülleri, uykusuz geceler ve küçük, tatlı heyecanlar… Her şeyi çabucak tüketmeye programlandığımızı bu hissi hatırladıkça yüzümüze tokat gibi çarpan o büyüleyici duygu… Genellikle iki taraftan birinin bu heyecanı kaybetmesiyle bambaşka yollara ayak uyduran iki insanız şimdi… Belki yan yana yürüyüp fark etmeyeceğiniz biri o şimdi… Şimdi hatırladığınızda tebessüme dönüşen o ilk kalp sızısını hatırlattığımız için hiç de üzgün değiliz. Her derin yara zamanla iyileşir nihayetinde. Hayat uçsuz bucaksız bir nehir… Onunla karşılaşsanız ve hayat ikinizi nerelere sürüklemiş şöyle tatlı, hoş bir sohbette konuşsanız fena mı? Bahaneniz hazır: İlk Aşk Günü.

 

Haberin Devamı

22 EYLÜL DOODLE GÜNÜ

Telefonla konuşurken, hoca kaptırmış ders anlatırken, o an neden orada olduğunu bilmediğin bir konferansı dinliyormuş gibi yaparken, hiç susmayan biri size bir şeyler anlatırken, müzik dinlerken ya da ne bilelim işte boş boş otururken… Velhasıl o an başka bir şey düşünürken elimizin altında çiziktirdiğimiz, karaladığımız o ne olduğu belirsiz çizimler var ya işte onlara doodle deniyor. Aslında epilepsi hastalığı üzerine farkındalık yaratmak amacıyla kutlanan bu özel günü daha da eğlenceli hale getirmek mümkün. Tüm sene yanınızda taşıdığınız, bu karalamalarınızın yer aldığı defterleri yıl sonu arkadaş ortamında ortaya dökün. Bakalım ne kadar yaratıcısınız?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!