Fil'm Hafızası'ndan haftanın film önerileri

Güncelleme Tarihi:

Film Hafızasından haftanın film önerileri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 15:09

Fil'm Hafızası bu hafta sizler için film önerilerini sıraladı.

Haberin Devamı

Film Hafızasından haftanın film önerileri

SNOWPIERCER (2013)

Yıl 2031. Çok da uzak olmayan bir gelecekte, küresel iklim değişikliğine sebep olan bir felaketle birlikte buzul çağ geri döner. Ufukta görülebilen tek şey, kar; dışarıda hissedilebilen tek his, dondurucu bir soğukluktur. Pek çok canlı için yaşamanın olanaksız olduğu bu dünyada hayatta kalan bir grup insan, kilometrelerce uzunluktaki bir demir ağının üzerinde durmaksızın yol alır ve ömürlerini, Wilford şirketinin sağladığı yegâne yaşam alanı olan bir trende geçirir. Ancak insanların verdiği yaşam mücadelesi, yalnızca değişen iklime karşı değildir. “Arka vagon”, “ön vagon” gibi sınıfsal kavramların ortaya çıkmasıyla tren, sosyal olarak da bölünmeye başlar. Orta sınıfa ait bir grup insanın bu duruma karşı isyan ederek ön vagondakilere saldırması, korkunç bir ölüm kalım savaşının tetiğini çeker ve insanlığın esas sınavı, bu noktada başlar. Başrollerini Chris Evans, Kang-ho Song ve Ah-sung Ko’nun paylaştığı Snowpiercer, hem sıra dışı kurgusuyla çağımıza yakın bir distopya hem de içerdiği kara mizah ögeleriyle ortak paydadaki dünya gündeminin bir parodisi olarak karşımıza çıkıyor.

 

Haberin Devamı

Filmin Künyesi

Yönetmen: Joon-ho Bong

Oyuncular: Chris Evans, Kang-ho Song, Ah-sung Ko,Ed Harris

Filmi Tanıtan: Rabia Elif Özcan

Film Hafızasından haftanın film önerileri

GÜNEŞİN OĞLU (2008)

İlk olarak 2006 yılında yönetmenliğini yaptığı Polis filmi ile seyircilerin karşısına çıkan Onur Ünlü’nün ikinci uzun metraj projesi olan Güneş’in Oğlu, emekli olduktan sonra hayatını bir mucize bekleyerek geçiren Fikri Şemsigil’in (Haluk Bilginer) hikâyesini anlatmaktadır. Şemsigil’in beklediği mucize penceresinden teleskopuyla güneş tutulmasını izlediği anda gelir. Önüne geçemediği bir durumla karşı karşıyadır artık; başka insanların bedenlerine kontrolsüz bir şekilde girip çıkmaya başlar. Uzun zamandır peşine düştüğü mucize gelmiştir fakat işler hiç de sandığı gibi gitmeyince bu sefer zor bulduğu bu mucizeden kurtulmanın yollarını aramaya başlayacaktır. Onur Ünlü’nün fantastik filmlerinden biri olan Güneşin Oğlu, “Çok canım sıkılıyor, kuş vuralım istersen.” diyenler için izlenilmesi gereken filmlerden.

 

Haberin Devamı

Filmin Künyesi

Yönetmen: Onur Ünlü

Oyuncular: Haluk Bilginer, Özgü Namal, Hümeyra, Köksal Engür, Bülent Emin Yarar

Filmi Tanıtan: Nurbanu Gürsoy

 



Film Hafızasından haftanın film önerileri

EQUILIBRIUM (2002)

2072 yılında, Üçüncü Dünya Savaşı’ndaki yıkımın ardından kurulan totaliter sistemin hüküm sürdüğü Libria şehrinde, barış ve düzeni korumak için vatandaşlar, duygularını yok edip itaat etmelerini kolaylaştıran “Prozium” adlı ilacı içmekle yükümlüdür. İnsanların duygularını harekete geçirebilecek her türlü materyalin yasak olduğu bu şehirde, eğer mutluysanız tutuklanabilirsiniz, evinizde bir sanat eseri ya da kitap bulundurursanız suç işlemiş sayılırsınız ve güvenlik görevlileri bir anda kapınızda belirebilir. Üst düzey bir güvenlik elemanı olan John Preston (Christian Bale) da kurallara karşı gelenleri bulup yok etmekle görevli bir rahiptir. Görevini başarıyla yerine getiren Preston, karısının “hissetme suçu”ndan ötürü öldürülmesinin ardından sistemi yavaş yavaş sorgulamaya, kendi “Prozium” dozunu es geçerek yepyeni bir dünyanın kapılarını aralamasıyla rahip kimliğinden uzaklaşmaya başlayacaktır. Yönetmenliğini Kurt Wimmer’ın üstlendiği filmin aksiyon sahneleri Matrix serisi ile çokça karşılaştırılmış olsa da film; kitapların, müziğin ve hislerin olmadığı bu distopik gelecek tasvirini başarılı bir biçimde işlemiştir.

 

Haberin Devamı

Filmin Künyesi

Yönetmen: Kurt Wimmer

Oyuncular: Christian Bale, Sean Bean, Emily Watson

Filmi Tanıtan: Selin Körel

 

BAKMADAN GEÇME!