Çocuklarıyla birlikte kep attılar!

Güncelleme Tarihi:

Çocuklarıyla birlikte kep attılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2017 11:04

Bilecik’in Söğüt ilçesinde yaşayan Salih Ilgaz, oğlu; Mustafa Meydan da kızıyla aynı üniversite ve bölümden mezun olmanın sevincini yaşayıp, birlikte kep attı.

Haberin Devamı

Bilecik’in Söğüt ilçesinde yaşayan Salih Ilgaz, oğlu; Mustafa Meydan da kızıyla aynı üniversite ve bölümden mezun olmanın sevincini yaşayıp, birlikte kep attı.

 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Söğüt Meslek Yüksekokulu (MYO) büro bölümünde öğrenim gören, Salih Ilgaz ve oğlu Onur Ilgaz ile Mustafa Meydan ve kızı Selin Meydan’ın sevinci, mezuniyet töreninde renkli görüntülere sahne oldu.

 

Söğüt MYO Müdür Yardımcısı Rahmi Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1994’te açılan MYO’nun ilk defa bir tesadüfü yaşadığını ve okulda görev yapan iki memurun oğlu ve kızıyla birlikte mezun olduğunu belirtti.

 

Haberin Devamı

Mustafa Meydan’ın bir kızını aynı okuldan mezun ettikten sonra kendisine bir heyecan geldiğini ve kazanmak için özel ders almak suretiyle görev yaptığı okulu kazandığını anlatan Akbaş, şöyle konuştu:

 

“Kızımız da babasını takip etti ve oda aynı şekilde burayı kazandı. Şu anda baba kız birlikte okudular. Yine memurumuz Salih Ilgaz da o da aynı şekilde Ankara’da bir okul kazanmasına rağmen oğlunun burayı kazanması üzerine yatay geçiş yapmak suretiyle burada okudu. Söğüt MYO’dan baba kız ve baba oğul, bu sene mezun olacaklar. Güzel bir uygulama. Eğitimin yaşı olmadığını biliyoruz. İnsanlar yeter ki o hevesi edinsinler. Babalar, çocuklarının da etkisiyle bu hevesi yakaladılar. İki yıllık da olsa tahmin ediyorum gelecekte bunu dört yıllığa tamamlamak suretiyle hayatlarında güzel bir sonuç elde edeceklerdir.”

 

“Oğluma teşvik olmak istedim”

 

Söğüt MYO Öğrenci İşleri’nde memur olarak görev yapan Salih Ilgaz da (43), iki yıl önce oğluyla birlikte YGS sınavlarına girdiğini ve hemen hemen aynı puanı aldıklarını hatırlattı.

 

Ankara Üniversitesi Kalecik MYO’na kayıt yaptırdığını anlatan Ilgaz, şunları kaydetti:

 

Haberin Devamı

“Fakat oraya gidip gelebilme şansım olmadığından dolayı 1 yıl ara verdikten sonra Söğüt MYO’na yatay geçiş yaptım. Oğluma teşvik olmak istedim. Burada mümkün olduğunca mesai saatlerinden sonra ikinci öğretimdeki öğrenci arkadaşlarımla birlikte derslere girmeye çalıştım. Eğitimimi de almaya çalıştım mümkün olduğu kadar. Aynı MYO’da aynı anda başladık aynı anda bitirdik, mezun olacağız. Eğer, ağabeyleri ve büyükleri olarak gençlerimize başta oğlum olmak üzere gençlerimize örnek olabildiysek, ne mutlu bana.”

 

Salih Ilgaz’ın oğlu Onur Ilgaz ise (20), babasının kendisinden önce kayıt yaptırdığını 1 yıl ara verdiğini kendisinin de babasının görev yaptığı okulu kazanınca birlikte okumaya karar verdiklerini anlattı.

 

Haberin Devamı

Babasıyla aynı okulda okuduğunu ve birlikte mezun olduklarını ifade eden Ilgaz, “Babamla aynı okulda okumak beni teşvik etti. Yanımda olduğu için mutlu oluyorum. Başka öğrenciler uzakta olduğu için gidip geliyorlar sürekli. Sınavlara babamla beraber çalışıyoruz, aynı evde kalıyoruz. Sınavlarımıza karşılıklı oturup çalışıyoruz. O beni teşvik ediyor, ben onu teşvik ediyorum.” diye konuştu.

 

“Kızımla okumak gurur verici”

 

Mustafa Meydan ise (48), Söğüt MYO öğrenci işlerinde memur olarak görev yaptığını ve kızıyla birlikte sınavlara hazırlandığını anlattı.

 

Sınavı birlikte kazandıklarını ve Söğüt MYO’yu tercih ettiklerini hatırlatan Meydan, “Beraber büro bölümü okuduk. Daha önce bir çocuğum daha vardı o da aynı bölümden mezun oldu. Benim eksik olduğum bazı derslerde kızım yardımcı oldu. Meslek konusunda da ben ona yardım ettim. Birbirimize yardımcı olduk. Kızımla birlikte okumak benim için gurur verici. Benim bir beklentim yok ama gelecek nesillere yaş önemli değil ama okumanın önemli olduğu mesajını vermek istedim.” dedi.

 

Haberin Devamı

Selin Meydan da (20), aynı okuldan mezun olmanın kendinde ayrı bir heyecan yarattığını dile getirerek, “Babama ders çalışmasında yardımcı olurken aynı zamanda bende çalıştım. Babam burada bana destek oldu. Babamla okumak değişik bir duygu.” ifadelerini kullandı. - AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!