'Boyoz Çetesi'nin asi ruhlu üyesi: Aybüke Albere

Güncelleme Tarihi:

Boyoz Çetesinin asi ruhlu üyesi: Aybüke Albere
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2019 13:21

Aybüke Albere, onu özellikle gençlerden oluşan takipçi kitlesiyle ve Edis’le düeti sonrası başlayan hızlı yükselişiyle dikkatleri üzerine çekti. Şimdi de Kampüs’e geldi. Genç şarkıcıyla henüz başında olduğu kariyer yolculuğunu ve elbette meşhur Boyoz Çete’sini konuştuk.

Haberin Devamı

İçindeki müzik tutkusunun keşfi ve devamında bu noktaya gelişini ta çocukluktan başlatan hikayeni konuşarak, yani kimdir Aybüke Albere, sorusunu sorarak başlamak isteriz.

14 yaşından beri elinden mikrofon düşmeyen, hayalperest bir kız çocuğuyum aslında. Hala da hayal kurmaktan vazgeçmeden devam eden ve bunları hayata geçirmek için çabalayan biriyim. Pek fazla söz dinlemeyen, burnunun dikine giden, asi bir ruhum var benim. Çok da kırılganımdır. Kafamın içinde ne varsa onu yaparım. Ne şartlar umurumda olur ne “o ne dedi, bu ne dedi” diye düşünerek yaşarım. Hikayem de bundan ibaret aslında. Ben şarkı söylemeliyim dedim ve devam ettim. :)

 

İzmir ve İstanbul da ayrı mesele. Edis’le düetin bize bir şeyler anlatıyor ancak ‘Boyoz Çetesi’ diye anılan şehirler arası hikayeni ve yaşadığın zorlukları da dinlemek isteriz.

Haberin Devamı

İzmir bambaşka bir yer. Küçücük bir dünyada, süper naif yaşayıp büyüdüğünüz, yumuşacık bir şehir. E böyle bir şehirde büyüyüp İstanbul’a geçince işler değişiyor. Her telden insanla uğraşmak durumunda kalıyorsunuz. İzmir'de insanlar neyse odur. Yalan söylemek, boş vaatler vermek yoktur, uğraşmazlar zaten keyiflerine düşkünlüklerinden. :) İstanbul'da bu bambaşka oldu tabii. :)

 

Biraz da ilk single’ın ‘Ne Diyorsan’dan konuşalım. Nasıl bir iş oldu, beklentilerin ne yöndeydi ve gidişat umduğun gibi mi?

Güzel bir “Merhaba, ben de buradayım.” demek istedim ve tam da öyle bir iş oldu. Beklentimin üstünde gidiyor her şey şükür ki.

 

Spot: “Kafamın içinde ne varsa onu yaparım. Ne şartlar umurumda olur ne “o ne dedi, bu ne dedi” diye düşünerek yaşarım. Hikayem de bundan ibaret aslında. Ben şarkı söylemeliyim dedim ve devam ettim. :)”

 

Henüz yolun başında olduğun gerçek. Peki hayallerinde nerelerde, ne yapıyor Aybüke? Gelecekte olmak, varmak istediğin nokta nedir?

Tabii, en başındayım hem de. Kendimi en iyi ifade edebildiğim şarkıları söylemek, kendimi en mutlu hissettiğim müziği yapmak hayalim. Ülkemle sınırlı kalmamak da hayallerim arasında tabii ki. Bir de çok sevdiğim müzisyenlerle beraber işler yapmayı çok istiyorum. Çok küçükken hayalim Kenan Doğulu’nun vokalisti olmaktı. O zaman 15-16 yaşlarındaydım. Çok isterim mesela onunla çalışabilmek. Daha bir sürü isim var tabii dream team’de. :)

 

Haberin Devamı

Birçok genç de üniversite yıllarında müzik hayallerini ertelemek ve hatta zamanla vazgeçmek zorunda kalıyorlar. Buradan müziğe ve belki de senin müziğine ilgi duyan gençlere, takipçilerine neler önerirsin?

Gerçekten istedikleri şeyin bu olduğundan eminlerse vazgeçmesinler. Hayat oyunlarla gelip sınıyor sizi, engeller çıkarıyor, taşlar seriyor önünüze ama insan isteyince her şey halloluyor ve şu an işinde başarılı hiç kimse bu günlerine kolay gelmiyor. Unutmasınlar ki tek bir hayat var ve o da çok kısa. Hayal etsinler ve n'olur vazgeçmesinler.

 

Bir de senden son dönem playlist’inin baş tacı olmuş 5 şarkıyı istesek?

  1. Queen-Bohemian Rhapsody (değişmez)
  2. Radiohead-Daydreaming
  3. John Legend-Start a fire
  4. Şebnem Ferah-Küllerinden
  5. Mabel Matiz-Fırtınadayım

Röportaj: Erkmen Özbıçakçı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!