Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin çevreci projesi Londra’daki uluslararası sergide

Güncelleme Tarihi:

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin çevreci projesi Londra’daki uluslararası sergide
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2018 11:55

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin 2015 yılında sürdürülebilir bir yeşil kampüs amacıyla elektronik atıkların geri dönüşümü için başlattıkları BountoGreen adlı proje, Londra’da düzenlenen “Conflicts of an Urban Age” sergisine Türkiye’den seçilen tek üniversite projesi oldu. 19 Ekim’e dek Arup’un Londra Galerisi’nde izlenebilecek olan proje, 15-23 Eylül tarihleri arasında da Londra Tasarım Festivali’nde sergilenecek.

Haberin Devamı

E-atık sorununa çözüm bulmak için yola çıkan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin sürdürülebilir bir yeşil kampüs amacıyla hayata geçirdikleri BountoGreen Projesi, merkezi Londra’da bulunan ve tasarımdan mimariye, mühendislikten planlamaya günümüz inşaat sektörünün temel ihtiyaçlarına cevap vermek üzere kurulmuş mühendislik şirketi Arup tarafından düzenlenen “Conflicts of an Urban Age” sergisine seçildi. Arup’un Entegre Kent Planlaması ekibi tarafından sergilenmeye değer bulunan BountoGreen Projesi, yaratıcı ve özgün bir proje olarak değerlendirildi.

“LSE Cities at the London School of Economics” ve “Alfred Herrhausen Gesellschaft” tarafından düzenlenen sergi; aralarında Addis Ababa, İstanbul, Londra, Mexico City, Mumbai ve Şangay’ın bulunduğu dünyanın altı kentinin son 25 yılda geçirdiği hızlı kentleşme sürecini ve bu sürecin sosyal sonuçlarını konu alıyor.1990-2015 yılları arasında bu altı şehrin yaşadığı belli başlı değişimlere odaklanan sergi, 19 Ekim 2018 tarihine dek Arup’un Londra Galerisi’nde izlenebilecek. Proje ayrıca 15-23 Eylül tarihleri arasında Londra Tasarım Festivali’nde sergilenecek.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin çevreci projesi Londra’daki uluslararası sergide


Haberin Devamı

Sergiye Türkiye’den katılan tek üniversite projesi olan BountoGreen, Boğaziçi Üniversitesi’nin tüm kampüslerinde 2015 yılında başlatıldı. Aynı tarihte Türkiye’de ilk defa düzenlenen “Kampüslerarası Çevre Yarışması”nda ödüle değer bulunan proje kapsamında 3 ayda 1 ton 650 kg e-atık toplanarak geri dönüşüme kazandırılmıştı. Başlangıçta kampüslere dış mekanlarda metal, iç mekanlarda karton olmak üzere toplam 30 adet elektronik atık toplama kutusu yerleştiren BountoGreen ekibi, toplanan her ton e-atık için kampüsteki bir manuel musluğu, yüzde 60 su tasarrufu sağlayan sensörlü musluklarla değiştirdi. Eskiyen elektronik aletlerin bilinçsizce atılması halinde çevreye verdiği zarara dikkat çekmek isteyen ekip, atık toplama kutuları sayesinde projenin başladığı 2015 yılından bugüne dek e-atıkların uygun şartlarda geri dönüştürülmesi ve çevreye zarar verici etkilerinin azaltılması konusunda büyük rol oynadı.

Haberin Devamı

BountoGreen proje ekibi, Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği 2016 lisans mezunu Mehmet Ali Hakan, Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü Çevre Teknolojileri 2018 yüksek lisans mezunu Tuğçe Sakallıoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Deprem Mühendisliği Bölümü doktora öğrencisi Aslıhan Yolcu ve Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü yüksek lisans öğrencisi Gizem Tığlı’dan oluşuyor.

 

 

BAKMADAN GEÇME!