“Bırak abi bende!”

Güncelleme Tarihi:

“Bırak abi bende”
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 11:02

Havalar ısınmaya başlayınca hepimizin ruh hali de ufaktan değişmeye başlıyor. Hepimizin içinde kımıl kımıl dolaşan güneşli havaların heyecanı, hayat enerjimizi artırıyor. Her zamankinden daha çok sosyalleşmek, insan içine çıkmak istiyoruz. Neticede cemre suya düşüyor, yaz hemen şuracıkta, içimizi ısıtmayı bekliyor.

Haberin Devamı

O bilindik heyecanla kafada canlanan über güzellikte planlar anında devreye giriyor: “Abi çok güzel bi’ koy varmış gitsek mi? Baba kızları da alalım Bodrum yapalım? Yok abi şöyle kafamızı dinleyeceğimiz sakin bi’ yere kaçalım ya!” diye düşünürken, yaratıcı ve kapsamlı bir çözüm önerisi olarak: “KAMP MI YAPSAK BE?”

 

“HEY, SAKİN OL AHBAP!”

Arkadaşlarla eğlenmek, denize girmek ve doğayla iç içe olmak için en mantıklı seçeneklerden biri kuşkusuz kamp yapmaktır. Herkes eğlenmek isterken, her işi bildiğini iddia eden bir “errrkek” mutlaka vardır. “Erkek dediğin her işi yapar” cinsiyetçi klişesiyle hareket eden bu bireyler, etrafındakilerin şaşkın bakışları altında kendince mücadele eder. Doğal ortamda kendini ispatlamaya çalışan errrkeğimiz, nihayet gövde gösterisine başlar ve olaylar gelişir.

Haberin Devamı

Kimi zaman çadır kurarken işinin ehli olduğunu söyleyip böbürlenen bu arkadaşlar, bazense yüzmede kusursuz olduklarını afişe ederler. Mangal yapmak ise çocuk oyuncağıdır onlar için. Ama bütün bu iddialar hüsranla sonuçlanır ve dünya artık daha güzel bir yerdir.

“Bırak abi bende”

 

NEDEN KAMP?

Tatil yapmak pahalı gelir ama kamp yapmak ucuzdur. Sırt çantanızı alırsınız ve çıkarsınız. Nerede yatacağınız tamamen keyfinize ve kahyasına kalmıştır. Çadır kurmak için en uygun alanı bulmanız yeterlidir.

 

Planlı programlı yaşamaktan sıkıldıysanız özgürce hareket edip iliklerinize kadar bağımsızlığı tadabilirsiniz.

 

Günlük rutinlerden kurtulup macera peşinde koşmak ruh sağlığına da iyi gelir. Hem cesaret de bulaşıcıdır, eğlence giderek artar.

 

Çıt çıkmasın ya da renk olmasın diyenlere inat gülelim, gün doğuşunu izleyelim. Yeter ki gülüşü solmasın insanın. 

 

Haberin Devamı

Sosyalleşir ve yeni arkadaşlıklar kurarsınız. Kamp alanı sıcak insanlarla doludur, bir “Günaydın!” her şeyin başlangıcıdır.

“Bırak abi bende”

 

 

“İYİ HOŞ DA NEREDE BU KAMP ALANLARI BİLADER?” DİYORSANIZ DİKKATLER BURAYA:

 

Akyaka Orman Kampı, Muğla

İster çadırla isterseniz de karavanla kamp yapabileceğiniz, ormanın içinde bir kamp alanı. Denizi oldukça temiz. Kamp alanı denizin biraz üstünde kalıyor ve denize mesafesiyse hayli yakın. Manzarası harika ve huzurlu bir kamp yapmak isteyenler kaçırmamalı.

 

 

İnbükü Orman Kampı, Marmaris

Burası da çadır ve karavan için uygun bir kamp alanı. Doğayla iç içe ve huzur vadediyor.

 

Haberin Devamı

Salda Gölü, Burdur

Evet, deniz değil belki ama bana güvenin, buna değer… 

 

Kabak Koyu, Fethiye

Büyük işletmelerin olmadığı bu koyda birçok kamping alternatifi mevcut. Öğrenciler için birazcık daha pahalı olabilir ama kamp yapacaklar için olmazsa olmaz yerlerden bir tanesi.

 

Akbük, Muğla

Sakin, temiz bir denizle baş başa, doğanın ve çamların içerisinden bir huşu alanı olan Akbük, bütçe olarak da cazip.

 

Kelebekler Vadisi, Fethiye

Türkiye’deki en güzel kamp alanlarından biri olsa da kamp için işletmeye para ödüyor olmanız oldukça üzücü.

 Yazan: Gökhun Kavalcı

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!