Beykoz Üniversitesi ile İstanbul Barosu’ndan önemli iş birliği

Güncelleme Tarihi:

Beykoz Üniversitesi ile İstanbul Barosu’ndan önemli iş birliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2019 16:00

Beykoz Üniversitesi’nde İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu iş birliği ile ‘Hava Taşımacılığı ve Hava Taşımacılığı Yönünden Gümrük İşlemleri Paneli’ yapıldı. İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, hukukçular ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen panelde hava taşımacılığında gümrük işlemleri konusu masaya yatırıldı.

Haberin Devamı

Sosyal faaliyetlere de her zaman önem veren Beykoz Üniversitesi’nde İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu iş birliği ile ‘Hava Taşımacılığı ve Hava Taşımacılığı Yönünden Gümrük İşlemleri Paneli’ yapıldı. İki oturumdan oluşan panelde Dış Ticaret ve Gümrük Danışmanı Cahit Soysal, ICC Türkiye Bankacılık Komisyon Başkanı Abdurrahman Özalp, Beykoz Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Güray Tezer, İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu Başkan Yardımcısı Avukat Burcu Çotuksöken, Avukat Hüsniye Çiçekçioğlu Andrini ve Avukat Yaşar Öztürk konuyla ilgili önemli bilgiler verdiler.

 

Paydaşların katkısı çok önemli

Panelin açılış konuşmalarını İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, Beykoz Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ruhi Engin Özmen, İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Egemen Gürsel Ankaralı ve Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman yaptı.

Haberin Devamı

Konuşmasına, yıllar önce Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun mütevelli heyetinin bir üyesi olması nedeni ile Beykoz Üniversitesi’nin kendisinde özel bir yeri olduğunu belirterek başlayan İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, “Lojistik, ticaret ile ilgili bağlantıları nedeniyle o yıllarda daha çok taşıma hukuku dediğimiz, bunun üzerinde biçimlendirmeye çalıştığımız bir sektördü. Zaman içerisinde lojistik özellikle hukukçular açısından özel bir anlam ifade etmeye başladı. Tedarik zincirinin neresinde durulacağı, bunun hukuki anlamı anlaşılmaya çalışıldı. Hiç olmayan kavramlardı fakat zaman içerisinde bu kavramları biçimlendirdik” dedi. Taşıma ve lojistiğin bir hukukunun oluşturulması konusunda İstanbul Barosu olarak aldıkları tutumun çok önemli olduğunu belirten Durakoğlu, “Bugün burada gerçekleştirdiğimiz panel gibi çalışmaların paydaşlar ile yapılması büyük önem arz ediyor. Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonumuza, bu toplantıları birlikte düzenlememize olanak sağlayan benim üniversiteme çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haberin Devamı

Taşıma hukuku zamanı

 

Panelin çok önemli bir zamanda gerçekleştirildiğini belirten Mütevelli Heyet Başkanı Ruhi Engin Özmen, “Bugün en çok konuşulan konuların başında dünyanın 52 ülkesinde Boeing uçaklarının yere indirilmesi geliyor. Atatürk Havalimanı’nın 7 Nisan’da İstanbul Havalimanı’na taşınacak olması da diğer bir önemli konumuz. Bu iki olayda da taşıma hukuku ve havacılık ile ilgili hukuksal boyutlar çok önemli” dedi. Beykoz Üniversitesi’nin bir Hukuk Fakültesi ile taçlandırılmasını istediklerini de anlatan Özmen, “Umuyorum ki bir sonraki konferans Hukuk Fakültesi aracılığı ile yapılır” temennisinde bulundu.     

 

İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Egemen Gürsel Ankaralı da konuşmasında etkinliğin anlamının Beykoz Üniversitesi’nin temelinin lojistiğe dayanması ile daha da büyüdüğünü belirterek komisyonun baro bünyesinde çalışmalarını sürdüreceğini ve bu tür etkinliklerin çoğaltılmasını hedeflediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Hukuk Fakültesi ve yeni bölümler geliyor

 

Baro ile yapılan iş birliğinden duydukları mutluluğu dile getiren Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman ise “İlerleyen zamanlarda ortak panellerimizin sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Üniversite olarak sadece büyümekle kalmıyoruz. Akademik bölümlerimizin sayısını da arttırıyoruz. Bu yıl Mühendislik Fakültesi’nde Türkiye’de olmayan ama dünyada var olan bölümlerin açılması planlanıyor. Hukuk Fakültesi’nin kurulması adına da baronun iş birliği ve destekleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından panel iki oturumu ve uzman konukları ile devam etti.

BAKMADAN GEÇME!