annemisin.com: Her şeyin kaynağı ilham!

Güncelleme Tarihi:

annemisin.com: Her şeyin kaynağı ilham
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2017 10:42

Girişimcilik yolculuğuna işin mutfağından başlayan, aldığı ilham ve destekle büyüyerek ilerleyen annemisin.com’u, kurucusu Öykü Yılmaz ile konuştuk. Genç girişimciler için yol gösterici bu röportajı okumadan geçmeyin, deriz.

Haberin Devamı

Artık klasikleşen bir soruyla başlayalım. Çünkü gerçekten merak ediyoruz. Nereden geldi bu girişimcilik merakı?

Ben de klasikleşen ama çok inandığım bir cevap ile başlayayım o zaman: Benim için girişimcilik ilham ile başladı. Aslında birkaç yıl öncesine gidecek olursak, ben girişimcilik dünyasına bambaşka bir yerden adım attım. Ne üniversitede ne de İskoçya’da yaptığım yüksek lisansta aklımda girişimci olmak vardı. Mezun olduktan sonra ben ne yapmalıyım, kendimi nerede görüyorum, neyi deneyeyim diye düşünmeye fırsat kalmadan bir arkadaşımın tavsiyesiyle girişimcilik dünyasının STK tarafında buldum kendimi. Biraz şanslıydım sanırım. ☺ Bir buçuk sene girişimcilik alanında global bir dernekte çalıştıktan ve muazzam bir network edindikten sonra yolum, bence bu alandaki en yenilikçi vakıf olan Girişimcilik Vakfı ile kesişti. Ama bir fellow olarak değil, vakfı büyüten ekibin bir parçası olarak. Girişimcilik Vakfı ile amacımız gençlere ilham vererek girişimcilik kültürünü geliştirmekken, o ilhamdan ben de nasibimi aldım ve dinlediğim birçok hikâye, gördüğüm birçok fellowun enerjisi ve beni girişimci olmaya iten birçok muhteşem insanın sözleriyle bu maceraya başladım. Bu kadar çok ilham dolu hikâyeye maruz kalınca ister istemez girişimci olma yolunda bir adım atıyorsunuz diyebilirim. ☺

 

Haberin Devamı

Peki fikir aşamasını nasıl gelişti. Anne, bebek, çocuk bakımı gibi yaşın için bir hayli erken sayılabilecek bu tip konularda bir girişimcilik fikri nasıl doğdu, merak ediyoruz?

Bana ve ortağım Ezgi’ye en çok sorulan sorulardan biri bu olabilir. annemisin.com’un hikayesine ilham veren küçük bir ilham perimiz var aslıda. Adı Arya Orhan. Kendisi benim şu anda iki yaşında olan kuzenim. ☺ Teyzem Arca hamileliğinin sonlarına doğru “Keşke tüm bilgiler bir yerde toplanmış olsaydı da benim de her yere bakmama gerek kalmasaydı. 25. haftada neye ihtiyacım olduğunu önceden bilseydim,” dediği gün bu fikir ortaya çıktı. Arya’nın doğumuyla birlikte anne ve çocuk sektörü hakkında hiçbir bilgisi olmayan ben, kendimi bir anda kendimi her haftayı, her ayı ve her detayı öğrenirken buldum ve annemisin.com’un annesi oldum. Bu fikir bir süre fikir olarak kaldı tabii. Vakıfta Sina Bey hep şunu der, “Herkesin fikri var, önemli olan hayata geçirme ve uygulama.” Uzun bir süre araştırdıktan ve fikir aldıktan sonra beni tamamlayan ortağım Ezgi Turgut ile yollarımız kesişti ve mentorumuz Girişimcilik Vakfı ve muhteşem müdürü Mehru Aygül’ün de desteği ile kolları sıvadık. Projemizin gizli beyni Can Gürsu’nun da katkılarıyla 2016’nın ikinci yarısında başlayan çalışmalarımız sonucunda 23 Ocak 2017’de annemisin.com’a dönüştü.

Haberin Devamı

annemisin.com’da ne tür hizmetler veriyor, bilgiler paylaşıyorsunuz? Siteye giren bir anne nelerden faydalanabilir?

Biz annemisin.com olarak, hamile kalmak isteyenlerin, hamilelerin ve yedi yaşına kadar çocuğu olan anne ve babaların her türlü bilgiyi kişiselleştirilmiş olarak tek bir yerde bulabilecekleri ve deneyimlerini paylaşabilecekleri bir içerik platformuyuz. Çocuk profesöründen, moda bloggerına, anne ve babadan, pedagog, avukat, ressam, şef, plastik cerrah ve iç mimara farklı uzmanlıkları olan otuz dört tane muhteşem yazarımız var. Kullanıcılarımız siteye üye olarak, onlara özel yarattığımız “Sana Özel” alanımızda bulundukları döneme göre içeriklere ulaşabiliyorlar. 16 haftalık hamile bir anne, 16. haftasında ne bilmesi gerektiğini, neler okuyabileceğini, farklı yerlerden araştırmaya gerek kalmadan annemisin.com’daki ona özel alanında bulabiliyor. Ayrıca üyelerimize hazır bir blog altyapısı sunuyoruz ve kendilerine özel blog oluşturmaları sadece iki dakikalarını alıyor. Böylece anne babalar ve uzmanlar kendi deneyimlerini paylaşabiliyorlar. Biz de annemisin.com olarak üyelerimizin yazılarını birçok anne babaya ulaştırıyoruz. Fark ettiğiniz gibi birkaç kez babalar için de bir platform olduğumuzu söyledim. Babalar da annemisin.com’da babalara özel yazılar bulabiliyorlar. Şu anda sitemizde babalar “anneyim” üyeliğimizi kullanarak üye oluyorlar. Bu yüzden “babamısın” adı altında farklı bir kategori ve üyelik tipi açmaya karar verdik. Babaların ilgisi de bizi ekip olarak çok heyecanlandırıyor, çünkü babalara özel kaliteli içerik sunan hiçbir içerik platformu yok Türkiye’de. Biz de hiç yapılmayan yapmaya çalışan ve yeniliklere öncelik veren bir platform olarak bu alanda farklı fikirler üretmeye devam ediyoruz.

 

Haberin Devamı

annemisin.com çok bıçak sırtı bir konuda faaliyet gösteriyor aslında. Herkes bebeğinin, çocuğunun üzerine titrer. Diğer taraftan da evlat edinme gibi çok ciddi mevzularda da paylaşımalar var. Ayrıca işin içinde sağlık da var. Bu tip uzmanlık isteyen konularda projeyi nasıl kotarıyorsun?

Biz annemisin.com olarak anne babaya, özellikle hassas konularda bilgi verirken aslında bunu uzman yazarlarımız aracılığıyla yapıyoruz. annemisin.com’un yazarları arasında uzman profesörler ve doktorlar da var. Çocuk profesörümüz, kadın hastalıkları ve doğum doktorumuz, tüp bebek uzmanımız, çocuk göz doktorumuz, çocuk psikoloğumuz ve diş hekimimiz özellikle sağlık konularında yazan yazarlarımız arasında. Özellikle hassas konularda içeriklerimizde mutlaka annelerin kendi doktorlarına danışmalarının altını çiziyoruz. Örneğin “çocuklarda alerji” konusu da çok hassas bir konu. Bizim uzman yazarlarımız da sağlık konusunda kişiden kişiye değişecek durumlara çok daha dikkatli yaklaşıyorlar. Evlat edinme gibi hassas konularda da yazar avukatımız ve konunun uzmanlarıyla içerik üretiyoruz. Bizim için doğru ve kalite bilgi çok önemli. Ama bir anneye göre doğru olan bir içerik, başka bir anne için uygun olmayabiliyor. Bu yüzden içeriklerimizde her türlü öneriyi kullanıcılarımıza sunuyoruz ve tercihi onlara bırakıyoruz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!