Alsem Charles Roidi’nin ilk kitabı “Yegâne” tüm kitapçılarda

Güncelleme Tarihi:

Alsem Charles Roidi’nin ilk kitabı “Yegâne” tüm kitapçılarda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 14:38

Yegâne, bir yarış atının etrafında kaybetmemek zorundakilerin hikâyesi…

Haberin Devamı

Yegâne, bir yarış atının etrafında kaybetmemek zorundakilerin hikâyesidir.

Kaplumbaa Kitap etiketiyle raflardaki yerini alan Yegâne, Alsem Charles Roidi’nin ilk kitabı olma özelliği taşıyor. 1984 doğumlu ve aynı zamanda kendisi de bir at yetiştirici olan yazar Alsem Charles Rodi’nin geçtiğimiz sene 35 hafta boyunca tefrika halinde yayınlanan romanı Yegâne, Aralık başı itibariyle okurların beğenisine sunuldu.

4 - 12 Kasım tarihleri arasında 36. İstanbul Kitap Fuarı’nın gerçekleştirildiği Tüyap’ta okurlarıyla ilk kez buluşan ve ilk kitabını onlar için imzalayan Alsem Roidi, kitap kurtlarının yoğun ilgisini çekmişti.

Bir at yarışı temposunda ilerleyen romanda okuyucu kendisini hızla ve çarpıcı bir şekilde ilerleyen bir hikayenin içinde bulur. Roman boyunca karakterlerini hayatın ucunda yer alan insanlardan seçen Alsem Roidi; Kumarbaz Süleyman, sanat galerisi sahibi Işık, iki aşık Armağan ve Ömer (Alara), at yetiştiricisi Ahmet ve eski bir hayat kadını olan Pınar’ın kaderlerinin peşinden gider. Onları birleştiren ise romana adını veren Yegâne adında bir yarış atıdır.

Haberin Devamı

Yazar Roidi’nin bir röportajında belirttiği üzere “Garip kişisi bol bir roman.” olan Yegâne, okurlarının karakterlerin varlığına inanmasını önemsemesiyle ön plana çıkıyor. Eleştirmenler tarafından “Tefrika romanın dönüşü.” şeklinde nitelendirilen kitap, hızla endüstrileşen çağımızın tüketim dünyasında “Kazanmanın beyhudeliği” üzerine güçlü dokunuşlara sahip bir romana dönüşüyor. Romanın ilham veren ana belirleyici unsuru ise karakterlerin tüm zorlayıcı koşullara rağmen asla pes etmemesi ve hayatın içinden karakterleri okurlarıyla buluşturması olarak dikkat çekiyor. Alsem Charles Roidi, yazdıkça mücadele gücü yüksek karakterlerle karşılaştığını da yine aynı röportajda sözlerine ekliyor. Aynı ilham veren röportajda Roidi; “Ölmeyen için yarış bitmiş sayılmaz.” diyerek gündelik rutinimizde karşılaştığımız sorunlar üzerine düşündürüyor.

Yegâne’nin hikayesi 2008 – 2013 yılları arasında geçse de bolca geri dönüşlü bir anlatıya sahip olduğu biliniyor. Eleştiriler; yazarın ilk romanı ile geçmişteki güncel meselelerin insanların gündelik yaşama sirayetini aktarmayı başardığı yönünde ve eleştirmenler de buna bağlı olarak yazarın tefrika geleneğinin “güncellik” niteliğini bu şekilde koruduğunun altını çiziyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!