2018’in son çeyreğinde piyasaya sürülecek oyunlar belli oldu!

Güncelleme Tarihi:

2018’in son çeyreğinde piyasaya sürülecek oyunlar belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2018 11:05

95. sayımızın Game Zone sayfasında yeni oyunlardan haberler ve Tomb Raider hayranlarının ilgisini çekebilecek bilgiler var.

Haberin Devamı

Oyun severlerin heyecanla beklediği oyunlar, yamalar ve eklentiler ardı ardına piyasaya çıkmaya devam ediyor. 2018’in son çeyreğinde öne çıkan yayınlar, Dragon Quest IX ve en yeni Spider-Man olarak göze çarpıyor. Ayrıca dünyayı kasıp kavuran PlayerUnknown’s Battlegrounds, Xbox portalında yerini almak için hazırlanıyor. Her sene son çeyrekte piyasaya sürülen NBA Live ve FIFA da oyun severler tarafından coşkuyla karşılanacak gibi. Bunun yanı sıra Destiny 2 ve Xenoblade Chronicles 2 de yeni eklentileri ile, DLC peşinde koşan takipçilerini sevindirdi.

İşte eylül ayında çıkacak oyunların ve DLC’lerin tam listesi:

2018’in son çeyreğinde piyasaya sürülecek oyunlar belli oldu

Haberin Devamı

Yakın Mercek: Shadow of the Tomb Rider

Tomb Rider hayranlarının heyecanını doruklara çıkaran Shadow of the Tomb Rider’ı sizler için inceledik. Uzun yıllardır serinin birçok oyunu, oyun severlerin ilgisini farklı özellikleriyle çekti. Ancak Shadow of the Tomb Rider’ın ilk göze çarpan özelliği zorluk seviyesinin opsiyonel olarak ayarlanabilmesi oldu. Kolay, Orta, Zor ve Çok Zor seçeneklerinin yanı sıra, kendi zorluk seviyenizi bulmacalar, keşif ve savaş kriterleri üzerinden istediğiniz gibi şekillendirme şansınız bulunuyor. Bu özellik, oyunun tekrar oynanabilirliğine sağladığı pozitif etkinin yanı sıra sektörde ciddi akımlar yaratabilecek yeni bir yaklaşıma liderlik ediyor.

Zor seviye olarak belirlenen “One with The Jungle” düşman ünitelerinin sağlık puanlarını ve hasar güçlerini artırmanın yanı sıra Lara’nın sağlık rejenerasyonunu kapatıyor. Ayrıca Lara ile bu modda daha az cephane kutusu bulabiliyoruz. Bu bağlamda, oyunun genelinde patır kütür(!) hareket etmektense, daha ciddi bir yaklaşım içine girmek zorunlu kılınıyor. Attığınız her adım, kullandığınız her mermi, seçtiğiniz her yol genel başarınıza ciddi etkilerde bulunacak hale geliyor. Eğer kamufle olmayı, cephaneyi idareli kullanmayı ve gerçekçi bir deneyimi hedefliyorsanız, bu mod kesinlikle sizin modunuz!

Haberin Devamı

“Deadly Obsession“ isimli en zor mod ise, tüm checkpoints sürecini kapatıyor. Yani savaş sırasında ölürseniz yada bir uçurumdan düşerseniz, son bir (1) saatinizi geri alamazsınız! İnce eleyip sık dokumayı sevenlerin modu olan “Deadly Obsession“ kesinlikle yeni oyuncuların seveceği bir mod değil.

Hikayenin genel işlenişi, bir önceki Tomb Rider oyunlarının pek önüne geçemese de, teknik farklılıklar ve yeni oyuncu deneyimi yaklaşımları sayesinde Shadow of the Tomb Rider’ı kısmen serinin geri kalanından farklı bir kefeye koymak mümkün. Xbox One, PS4 ve PC platformlarında erişilebilir olan oyunun bir diğer öne çıkan özelliği ise grafik doyuruculuğu denebilir. Bu açıdan Shadow of the Tomb Rider, seriyi bir üst seviyeye atlatacak gibi gözüküyor.

(KUTUCUK)

Haberin Devamı

DEĞERLENDİRME:

Hikaye: 6/10

Grafik: 8.5/10

Oynanış Mekaniği: 8.5/10

Tekrar Oynanabilirlik: 9/10

Ortalama: 8/10

 

Hazırlayan: Eray Kurumehmetoğlu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!