Kampüs kantininde ‘askı’lı dayanışma

Güncelleme Tarihi:

Kampüs kantininde ‘askı’lı dayanışma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2015 16:02

ODTÜ Jeoloji Fakültesi’nin kantininde öğretim üyelerinin de desteğiyle “Askıda sipariş” uygulamasını başlatan öğrenciler, maddi durumu yetersiz arkadaşlarına destek oluyor. Fakülte Dekanı Erdin Bozkurt, uygulamanın ardından, maddi durumu yetersiz öğrencilerin derslere daha fazla konsantre olabildiğini söyledi.

Haberin Devamı

ODTÜ Jeoloji Fakültesi’nin kantininde başlayan “Askıda Sipariş” uygulamasıyla, maddi durumu yetersiz olan öğrenciler, ücretsiz bir şekilde yemek hizmeti alabiliyor. Arkadaşlarına destek olmak isteyen ve öğretim üyelerinin desteğiyle uygulamayı başlatan öğrenciler, istedikleri miktarda ürünün parasını ödeyerek askıya bırakıyor. 

EĞİTİM PERFORMANSI ARTTI

Eğitim masraflarını giderebilmek için çalışmak zorunda kalan öğrencileri tespit ettiklerini belirten Fakülte Dekanı Erdin Bozkurt, uygulama sayesinde bu öğrencilerin eğitim performanslarını arttırdıklarını ifade etti. Bozkurt, yeme ihtiyaçlarını diğer kişilerin yardımıyla oluşturulan ‘askıda’ menüsünden sağlayabilen öğrencilerin arta kalan zamanlarında eğitim veya sosyal faaliyetlerde bulunabildiklerini de söyledi.

Haberin Devamı

KİMSEYİ RENCİDE ETMEDEN

Askıda uygulamasını bir paylaşım biçimi olarak tanımlayan işletme sahibi Şerife Yıldız, “Birçok duyarlı öğrenci arkadaşımız ve öğretim görevlimiz var. Herkes maddi imkanları doğrultusunda yardımda bulunmak istiyor. Bu uygulama sayesinde ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi biraz olsun mutlu edebiliyoruz. Doğabilecek hassasiyetler sebebiyle kimseyi rencide etmeden herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Okul dışından da birçok insan uygulamamıza destek olmak istiyor, umarız uygulama yaygınlaşır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!