Kampanya durdu yardımlar durmadı

Güncelleme Tarihi:

Kampanya durdu yardımlar durmadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2013 00:00

Tekirdağ'da, emekli baba ve ev kadını annenin iki kızından biri olan ve milyonda bir görülen 'Gardner Sendromu' hastalığı nedeniyle sıkıntılı günler geçiren 23 yaşındaki Refiye Yılmaz'ın için Türk Kızılayı'nın başlattığı yardım kampanyası, tüm masrafların Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanacağını açıklanınca durdurulmuştu.

Haberin Devamı

Türk Kızılayı, kampanyayı sonlandırdığını duyurmasına rağmen vatandaşların kampanyaya destekleri devam etti. Refiye Yılmaz için bugün saat 14.30 itibariyle Türk Kızılayı SMS bağış hattında 139 bin 547 SMS karşılığı 697 bin 735 TL, banka hesaplarında ise 28 bin 537 TL olmak üzere toplam 726 bin 272 TL toplandı.


BAĞIŞLAR REFİYE'NİN TEDAVİ SÜRECİNDE KULLANILACAK

'Gardner Sendromu' nedeniyle zor günler yaşayan Refiye Yılmaz'a tüm Türkiye sahip çıktı. Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de Refiye Yılmaz’ın tedavi giderlerini karşılayacaklarını kamuoyuna duyurdu. Valilik tarafından başlatılan kampanyaya, sosyal medya aracılığıyla gelen yoğun talep sonrasında, bağış kanallarını tahsis ederek destek olan Türk Kızılayı'nın hesaplarında ise 726.272 TL birikti. Şartlı olarak yapılan bu bağışların tamamı Refiye Yılmaz'ın tedavi sürecindeki sosyal ihtiyaçları ve diğer giderleri için kullanılacak olup kanun gereği başka bir alanda kullanılması söz konusu olmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

REFİYE ARTIK GÜLÜYOR / FOTO GALERİ


REFİYE'YE YARDIM YAĞMAYA DEVAM ETTİ


İnce bağırsağında tümör tespit edilen, yaşaması için organ nakline ihtiyaç duyulan Refiye Yılmaz'ın çağrısına yardımseverler kayıtsız kalmadı. Valilik tarafından başlatılan, sosyal medyada da büyük destek bulan kampanyaya Türk Kızılayı’nın öncülük etmesi için yoğun talep geldi. Bunun üzerine kampanyayı destekleme kararı alan Türk Kızılayı 2868 SMS bağış hattını ve banka hesap numaralarını Refiye Yılmaz’ın tedavisi için başlatılan kampanyaya tahsis etti. Kampanyanın başladığı ilk dakikadan itibaren Türk Kızılayı'na bağışta bulunan vatandaşlar, büyük bir dayanışma örneği gösterdi. Türk Kızılayı kampanyayı sonlandırdığını duyurmasına rağmen, vatandaşlarımızın kampanyaya destekleri devam etti. Refiye Yılmaz için bugün saat 14.30 itibariyle Türk Kızılayı SMS bağış hattında 139 bin 547 SMS karşılığı 697 bin 735 TL, banka hesaplarında ise 28 bin 537 TL olmak üzere toplam 726 bin 272 TL toplandı.

Haberin Devamı

TÜRK KIZILAYI'NDAN AÇIKLAMA

Türk Kızılayı toplanan bağışlarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "Kamuoyunun da bildiği üzere bu ve yürüttüğü diğer tüm bağış kampanyaları çerçevesinde Türk Kızılayı; Kanunlara, Tüzüğüne ve Kızılaycılık prensiplerine, bağışçılarına, ihtiyaç sahiplerine karşı sorumludur. Bu sebeple bağışlar hangi şartla yapılmışsa bu şartların yerine getirilmesi ve bağışların ihtiyaç sahibinin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılması Türk Kızılayı’nın kanunlara, tüzüğüne ve bağışçılarına karşı sorumluğudur. Şartlı bağışlar kanun gereği olarak da başka bir amaçla kullanılamaz. Başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde toplanan bağışlar da, ilan edilen şarta uygun olarak Refiye Yılmaz’ın tedavi sürecinde doğacak, Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Sistemi dışında kalan sosyal ihtiyaçlar ve diğer giderleri karşılamak için kullanılacaktır" denildi.

Haberin Devamı

TEŞEKKÜRLER TÜRKİYE


Son olarak açıklamada; sosyal medya kullanıcılarının yoğun talebi üzerine, sosyal sorumluluğunun da bir gereği olarak Refiye Yılmaz'a yardım elini uzatan Türkiye'nin dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergilediği ve Refiye Yılmaz'ın tedavisi için yapılan şartlı bağışların, en kısa sürede amacına ulaştırılacağı belirtildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!