Kamp Armen 30 gündür beklemede

Güncelleme Tarihi:

Kamp Armen 30 gündür beklemede
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2015 01:31

ARALARINDA Hrant Dink, Rakel Dink ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Erol Dora’nın da bulunduğu, yaklaşık 1500 çocuğa ev sahipliği yapan, Kamp Armen olarak bilinen Tuzla Çocuk Kampı’nda sular durulmuyor.

Haberin Devamı

Ay başında, kampın yıkımı için ilk kepçe vurulduktan sonra Ermeni cemaati üyeleriyle birlikte aktivistler soluğu Tuzla’da almış ve eylem başlatmıştı.
Kamp Armen yıkılmasın” kampanyasının büyümesi üzerine kampın mülk sahibi Fatih Ulusoy tapuyu Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı’na bağışlayacağını açıklamıştı. Ancak, Kamp Armen Dayanışması nöbetin 22’nci gününde tapunun hâlâ iade edilmediğini belirtti. Dayanışma, ‘iade’ haberlerinin bir oyalama taktiği olduğunu vurguladı. Dün, direnişin 30’uncu gününde yapılan basın toplantısında sivil toplum inisiyatifi Nor Zartonk kamp, Ermeni halkına iade edilene dek mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Mülk sahibi ‘Vazgeçmedik’

ÊKAMP Armen’in bulunduğu arazinin sahibi Fatih Ulusoy, o dönem ‘sosyal barış’ adına tapuyu Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı’na bağışlayacağını açıklamıştı. Ulusoy geçen hafta bir açıklama daha yaparak vazgeçmediğini ancak baskıdan rahatsızlığını dile getirdi: “Mali müşavirlerimle prosedürü konuşuyoruz. Bu benim hakkım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!