Kamerun'dan ekonomik işbirliği için geldiler

Güncelleme Tarihi:

Kamerundan ekonomik işbirliği için geldiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2016 17:17

Kamerun'dan ekonomik işbirliği için geldiler

Haberin Devamı

AFRİKA ülkesi Kamerun'dan Adana'ya gelen bir heyet, ekonomik işbirliği olanaklarını geliştirmek amacıyla görüşmelerde bulunuyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin daveti ile gelen heyette Kamerun devlet maden şirketlerinin yöneticileri de yer alıyor.

Kamerun heyeti, Adana Sanayi Odası'nı ziyaret ederek, ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve yatırım çağrısında bulundu. Kamerun Devlet Maden Şirketleri CEO'su Jean Gakam, Danışman Joseph Motombi ve Banghem Eyaleti Belediye Başkan Danışmanı Declan Nzella, Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç ile görüştü. ADASO Başkanı Kıvanç, Kamerun'da maden ve petrol yan ürünleriyle ilgili iş yapan çok sayıda firma bulunduğunu, bunların artırılmasını hedeflediklerini söyledi.. Kıvanç "Adana Sanayi Odası olarak Kamerun ile ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik, her türlü katkı ve desteği vermeye hazırız" dedi.

Kamerun Heyeti Sözcüsü Jean Gakam da Türkiye ve özellikle Adana ile ticari ilişkilerin ve yatırım işbirliklerinin en üst seviyeye çıkarılmasını arzuladıklarını ifade etti. Gakam ülkesinde deniz, hava ve özellikle karayolu altyapı yatırımlarına yönelik önemli potansiyel bulunduğunu, bunun yanı sıra maden ve petrol yan ürünleri sektörlerinde yatırımlara ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Adanalı sanayici ve işadamlarını, karayolu yatırımlarında pay almaya davet eden Gakam, yabancı yatırımcılara her türlü kolaylığın sağlandığını, önemli devlet teşvikleri verildiğini vurguladı.

Ziyarette, Adana Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Erdoğan Şire, yönetim kurulu üyesi Salih Sütcü ve Genel Sekreter Bora Kocaman ile Adana Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler görevlileri Onur Noyaner ve Merve Akyürek Hankaş da hazır bulundu.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!