Kamerun'da tecavüze karşı korkunç yöntem!

Güncelleme Tarihi:

Kamerunda tecavüze karşı korkunç yöntem
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2015 14:30

Kamerun’da genç kızları 'tecavüzden korumak' için korkunç bir gelenek uygulanıyor: Genç kızların göğüslerini ütülemek

Haberin Devamı

Afrika ülkesi Kamerun’da kırsal bölgelerde artan tecavüz ve genç yaşta hamileliğe karşı meme ütüleme yöntemini uyguluyorlar. Bırakın tanık olmasını, kulağa bile oldukça vahşi gelen bu uygulama nasıl yapılıyor?

Kamerun’da anneler, kız çocukları büyüme çağına geldikleri zaman ellerine geçen sert ya da sıcak bir cisimle kızlarının memelerini düzleştiriyor.
Bu cisim kimi zaman sıcak taşlar, kimi zaman da hindistancevizi kabukları, ısıtılmış bıçaklar oluyor.

Kamerunda tecavüze karşı korkunç yöntem

Kamerun'da beslenme tarzı ve iklim nedeniyle Avrupa ortalamasından daha erken, 9 yaş civarında ergenliğe giren kız çocukları, bu yaşta cinsel istismara uğramaya başlıyor.

Haberin Devamı

Anneler, kızlarını yakın gelecekte (yani memeleri belirginleşmeye başladığında) olması muhtemel taciz, tecavüz, evlilik öncesi cinsel ilişkiden korumak için bunu yaptıklarını söylüyor. Kızlarının memeleri düzleşene kadar da belli aralıklarla bu işkenceyi kız çocuklarına 'onları korumak' adına uyguluyor.

İstatistikler, kızların yüzde 26'sının bu uygulamaya maruz kaldığını gösteriyor. Doktorlar bu vahşi yöntemin sağlığa da zararlı olduğu görüşünde.

Kamerunda tecavüze karşı korkunç yöntem

BEBEKLERİNİ EMZİREMİYORLAR

Göğüs ütüleme işlemine maruz kalan genç kızlar anne olduklarında bebeklerini emziremiyor. Yaraların mikrop kapması ve yanık izleri de vahşi işlemin yan etkileri. Bu gelenek Afrika’nın başka ülkelerinde uygulanan kadın sünnetiyle karşılaştırılarak tartışmalara neden oluyor.

Kamerunda tecavüze karşı korkunç yöntem

Daha önce, Kamerun'da genç kızlara uygulanan 'göğüs ütüleme'ye karşı ülke genelinde kampanya başlatılmıştı. Sponsorların da desteğiyle, uygulamaya karşı televizyonlar kampanyaya ön ayak oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!