Kameraman neredeyse ölüyordu

Güncelleme Tarihi:

Kameraman  neredeyse ölüyordu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 14:25

Ünlü oyuncu ve model Josh Duhamel ile Londra’nın tarihi otellerinden St. Pancras’da buluştuk, son filmi “Transformers: Son Şövalye”yi konuştuk. Çekimler sırasında yaşadığı anıları anlatan oyuncu, film dışındaki projelerinden de bahsetti.

Haberin Devamı

* Seriye yeniden hoş geldiniz. 2011’deki üçüncü filmin üzerinden 6 yıl geçmişken 5’inci film için aradıklarında şaşırdınız mı?
- İlk üç filmi yaptıktan sonra seriyi başka yöne çevirmeye karar verdiler. 4’üncü filmde olmayacağımı öğrendiğimde açıkçası biraz üzülmüştüm çünkü en başından beri bu işin bir parçasıydım. Bu son film için yönetmenimiz Michael (Bay) ve yapım şirketimiz Paramount aradığında kulaklarıma inanamadım. Birkaç kere “gerçekten mi” diye sordum. Muazzam bir sette çok yoğun bir 8 ay geçirdik. Michael’ın enerjisi yüksek, çılgın setini çok özlemişim.

* Biraz anlatır mısınız Michael Bay’ın setini?

- Bir kere her gün adrenalin patlaması olan bir set ama bu durum bağımlılık yapıyor. Michael oyuncularının sınırlarını çok zorlayan bir yönetmen. Her an her şeye hazırlıklı olmak zorundasınız. Her sahne çok riskli, dikkat etmezseniz sakatlanma olasılığı çok yüksek. Ayrıca Michael’ın sağı solu da pek belli olmaz, çekeceğimiz sahneleri bir anda değiştirebilir. Cümleleri ezberlemek için biraz zaman istersiniz, vermez. O an pratik olmalı ve hemen uygulamaya geçmelisiniz.

* Çekimlerden aklınızda kalan, unutamadığınız bir sahne var mı?

- Çok var... Bir sahne çekimi sırasında çok büyük bir platform vardı. Araba tamir edilirken aracı kaldıran platformun çok daha büyüğünü düşünün. Kenarlarından hidrolik aletler kaldırıyordu. Biz de merdivenlerle çıkıyorduk üstüne. Sahnede su dalgaları arasında sağa sola savrulmamız gerekiyordu. Hepimiz tellerle bağlandık, kameramanlar dahil... Tabii kameramanın altında da hareket eden özel bir alet vardı, aksiyonu takip etmesi için. Suyu bıraktıklarında bir anda sürüklendiler. Hatta bir tanesi köşedeki metale yapıştı. Neyse ki tellerle bağlıydı, yoksa ölebilirdi... Bu filmlerin doğasında olan bir şey, iyi sahneleri çekmek için risk almak zorundayız...

Kameraman  neredeyse ölüyordu



FERGIE İLE ORTAK 
PROJE YAPACAĞIZ

* Michael Bay’ın setteki disiplinini biliyoruz. Peki set dışında nasıl bir insan?
- Tamamen farklı bir adam. Mesela dışarıda kalabalık bir ortamdasınız, çok konuşmaz hatta bayağı utangaçtır ama sete geldiğinde sanki futbol koçu ya da ordu komutanı gibi yüzlerce kişilik set ekibinden oyuncusuna herkesi idaresi altına alır. Tamamen farklı bir karaktere bürünür. Setteki ününün kendi de farkında, herkes azarlanmak istemediği için en yüksek kapasitede çalışır. Ama bir şey söylemeden geçemeyeceğim, çalışanlarına çok sadık bir adamdır. Set ekibine sahip çıkar. Çekimler sırasında en ufak bir detayla bile kendisi ilgilenir.
* Filmde kullanılan teknoloji de giderek gelişiyor...
- İlk filmden beri kullanılan teknoloji zaten var olanın en iyisiydi. Michael’ı biraz tanıyorsanız ne kadar teknoloji delisi olduğunu bilirsiniz. Burada anlatsam bile hayal edemezsiniz çünkü bizim bile düşündüğümüzün çok ötesindeydi her şey.
* Eşiniz Fergie müzisyen. Hiç ortak bir proje yapmayı düşünmüyor musunuz?
- Hissettin mi... Var ortak projemiz, bu yaz senaryosunu birlikte yazdığımız bir film çekeceğim. Filmin müziği kesinlikle Fergie’den olsun istiyorum.

Kameraman  neredeyse ölüyordu


ŞARKI SÖYLERİM AMA SESİM KÖTÜ

* Albüm çıkarmayacak mı Fergie?
- Çıkaracak yakında ama tarih vermem. Eğer söylersem öldürür beni...

* Siz de şarkı söyle misiniz?

- Söylerim ama iyi değilim, sesim kötü. İster misin söylememi? Utanmam yani, istersen söylerim!

* Boş zamanlarınızda neler yaparsınız?

- Evdeysem tüm gün spor müsabakaları ya da spor programları izlerim ya da Minnesota’ya gideriz, orada göl kenarında ağaç evimiz var, doğa ile vakit
geçiririz. Çok basit şeyler, sana anlatabileceğim şaaşalı şeyler değil.

* Minnesota’da size süper star muamelesi yapıyorlar mı?

- Etrafta hiç kimse yok ki, sadece biz ve doğa... En sevdiğim...

Haberin Devamı

OĞLUM DAHA FiLMi iZLEMEDi

Haberin Devamı

* Oğlunuz kaç yaşında?
- Ağustosta 4 yaşına girecek.

* Seviyor mu “Transformers”ı?
- Robotları biliyor, evde oyuncakları var ama filmi ilk defa izleyecek. Çok küçüktü, daha önceki filmleri izletmedik. Heyecanla izlemeyi bekliyor. Bu filmlerin amacı da bu gençlerin, çocukların sinematik eğlencesi. Arabaları, robotları seviyorlar. Arabaların robota dönüşmesini daha da çok seviyorlar. Onlar için tadına doyulmaz bir film.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!