KAMADER'den "balık avı yasağı" uyarısı

Güncelleme Tarihi:

KAMADERden balık avı yasağı uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 15:00

Haberin Devamı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAMADER) Başkanı Engin Uztürk, turna balığı ile doğal alabalık türlerinin avlanmasının yasak olduğu bildirildi.

Uztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının 3/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ Hükümleri'ne göre, turna balığının üreme döneminde olduğunu hatırlattı.

Turna balığı av yasağının 31 Mart, doğal alabalık av yasağının ise 1 Mart'ta sona ereceğini belirten Uztürk, yasağa uymayanlar hakkında ağır idari para cezaları verileceğini ifade etti.

Uztürk, iç sularda diğer balık türlerinin avlanılmasının 15 Mart tarihine kadar serbest olduğunu, sadece gökkuşağı alabalığında orman içi sular haricinde yıl boyunca av yasağı bulunmadığını bildirerek, açıklamasında şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"KAMADER olarak, balık popülasyonunun geliştirilmesi ve sürdürülebilir avcılık bilincinin aşılanması için başta üyelerimiz olmak üzere ulaşabildiğimiz tüm amatör balıkçılara yönelik, balık türlerinin korunması, yaşatılması ve bilinçli avcılık için bilgilendirme çalışmalarımız devam ediyor. Av yasağıyla ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordine içindeyiz. Amatör balıkçıların av yasağının başlangıç ve bitiş tarihlerine, adet ve boy limitlerine uymalarını, uymayanları ise uyarmalarını bekliyoruz. Yasaklara uyulması konusunun sıkı takipçisi olacağız. Temiz çevre, sağlıklı yaşam ve sürdürülebilir avcılık dileğiyle, 'herkese rast gelsin' diyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!