Kalpli dev köprülü kavşaklar projesinde sona gelindi

Güncelleme Tarihi:

Kalpli dev köprülü kavşaklar projesinde sona gelindi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2018 16:23

Kalpli dev köprülü kavşaklar projesinde sona gelindi

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi'nin kentin trafik akışının kalbi noktasındaki Üçgen Kavşağı'nda başlattığı dev köprülü kavşaklar projesinde sona gelindi. Muğla, İzmir, Antalya ve Ankara karayollarının birleştiği üç katlı yapılan Üçgen Köprülü Kavşakları'nda, yapımı biten köprülerin trafiğe açılmasının ardından bugün de diğer bağlantı yolları araç trafiğine açıldı. Ayrıca projede dikkat çeken ayrıntı ise yayaların kalp şeklinde yapılan üst geçitlerden gidecekleri yerlere ulaşması oldu.

Denizli'nin şehir içi ve şehirler arası trafiğinde ana arter konumundaki Üçgen Köprülü Kavşakları projesi, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan'ın katılımıyla trafiğe açıldı. Bir süre önce İzmir- Antalya, Antalya- İzmir ve Ankara- Antalya yönü trafiğe açılan Üçgen Köprülü Kavşakları İzmir- Ankara- Antalya yönlerine gidiş, geliş olmak üzere yan yollarıyla birlikte hizmete girdi. Peyzaj düzenlemeleri süren dev projenin tüm yönleriyle trafiğe açılması dolayısıyla Zolan, kavşaktan ilk kez geçmeye başlayan sürücülere el salladı, sürücülerde sevinçlerini korna çalarak belirtti.

Zolan, Üçgen Köprülü Kavşakları'nı Denizli'nin kalbi denilebilecek Antalya, Ankara ve İzmir yollarının kesiştiği bir noktada olduğunu belirterek, "Denizli'ye gelen herkesin geçtiği ve tüm Denizlililerin kullandığı yoğun bir yol. Günde 110 binin üzerinde aracın geçtiği bir yer. Burada bekleme süreleri 15-20 dakikadan yarım saate kadar uzayabiliyordu. Burada insanlarımızın sabrı zorlanıyor, gitmesi gereken yerlere zamanında gidemiyordu. Aynı zamanda çok yakıt kullanılıyor, hava kirliliği, stres ve büyük zaman kayıpları yaratıyordu. Bunun üstesinden gelebilmek için Üçgen Köprülü Kavşakları projesini gerçekleştirdik. Denizli'nin kendi projesidir. Biliyorsunuz Üçgen'in bir bölümünü trafiğe açmıştık. Zaman kısaldı, yakıt azaldı, emisyon gazı azaldı ve hava kirliliği de azaltıldı, stres de azaltıldı. Şimdi önemli noktaları da trafiğe açıyoruz. Daha önceki 15-20 dakika bekleme süreleri artık olmayacak" dedi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!