Kalpazan çetesine Káhin operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Kalpazan çetesine Káhin operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2007 00:00

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Káhin adını verdiği operasyonla piyasaya çok sayıda sahte para sürdükleri tespit edilen 6 kişi gözaltına aldı.

BAŞKENTTE piyasaya çok sayıda sahte para sürdükleri tespit edilen 6 kişi, "Káhin" adı verilen operasyon kapsamında gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, 19 Aralık 2006 tarihinde piyasaya 199 adet sahte 100 YTL ve 933 adet sahte 10 YTL para sürmek isteyen Mustafa Ç’yi gözaltına almıştı. Mustafa Ç., sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

ZİNCİRLEME OPERASYON

Söz konusu operasyonun ardından çalışmalarına devam eden Mali Büro Amirliği ekipleri, Mustafa Ç’nin sahte paraları aldığını tespit ettikleri kişilere yönelik çalışmalarına devam etti. Ocak ayında başlatılan projeli çalışma sonucunda Fevzi K., Engin Ç. ve Tarık K’yı yakaladı.

SAHTE BELGE DÜZENLEMEK

Fevzi K., Engin Ç. ve Tarık K’nın "Kanunun suç saydığı fiilleri işlemek amacıyla örgüt kurdukları, sahte belgeler tanzim etmek suretiyle göçmen kaçakçılığı yaptıkları, piyasaya sahte para sürdükleri, oto hırsızlığı yaptıkları, çalınan otolara sahte evrak düzenleyerek başkalarına sattıkları, sahte nüfus cüzdanı ve sahte sürücü belgesi düzenleyerek kullandıkları" tespit edildi.

Konya’da paraları sürerken yakalandı

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda 3 Mayıs tarihinde başlatılan ve "Káhin" adı verilen operasyonda, söz konusu üç kişiyle birlikte bu kişilerin İstanbul bağlantısı oldukları belirlenen Vedat İ. ve Nafiz D. ile sahte paraları Konya’da piyasaya sürmeye çalıştığı belirlenen Murat D. gözaltına alındı. Operasyonda, İstanbul’da çalındıktan sonra sahte plaka ve ruhsat düzenlenerek satılmaya çalışıldığı belirlenen bir lüks otomobil de ele geçirildi. Operasyonda ayrıca sahte nüfus cüzdanları, sürücü belgesi, değişik araç plakalarına düzenlenmiş motorlu araç trafik ve tescil belgeleri, araç plakaları, ilişik kesme belgeleri, sigorta poliçeleri, üye kimlik kartı ve pasaport ele geçirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!