Kalp sağlığı için düzenli beslenme ve spor

Güncelleme Tarihi:

Kalp sağlığı için düzenli beslenme ve spor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 11:38

Kalp sağlığı için düzenli beslenme ve spor

Haberin Devamı

ÖZEL Gözde İzmir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Yard. Doç. Dr. İlker Gül, Kalp ve Damar hastalıklarının tüm ölümlerin yaklaşık yüzde 40’ını oluşturduğunu belirterek düzenli beslenme ve spor ile kontrolün önemine dikkat çekti.

Günümüz iş ve yaşam koşulları ve beslenme alışkanlıkları nedeniyle insanların daha hareketsiz ve stresli bir yaşam sürdürdüğüne dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. İlker Gül, kalp ve damar hastalıklarının da buna paralel olarak artış gösterdiğini söyledi. Dr. Gül, "Birkaç on yıl öncesine kadar insanlar yaşayabilmek için beden gücüne muhtaçtı. Bu kadar çok araba yoktu ve sürekli hareket halindeydiler. İnsan vücudu yaratılış gereği hareket etmeye uygundur. Hareket etmeyen bir insan kilo almakta, kasları ve kemikleri zayıflamakta, tüm vücudunda genel bir tembellik meydana gelmektedir. Bu yavaşlama nedeniyle enerji ihtiyacı azalmakta ve yağ depolanması artmaktadır. Yağ dokuları sadece ağırlık artışı sorununa yol açmaz. Yağ dokusu kimi zaman bir organ gibi çalışabilmektedir. Salgıladığı pekçok madde ile vücut fonfsiyonlarında değişikliklere yol açabilmektedir. Kalp ve damar hastalıkları da hareketsizlik ve yağ dokusu artışı ile direkt ilişkilidir. Bu nedenle hareketsizlik kalp ve damar hastalıkları için önemli bir risk faktörüdür" dedi.

BESLENME VE EGZERSİZE DİKKAT EDİN

Kalp ve damar hastalıklarının önüne geçebilmek için özellikle beslenme alışkanlığının değiştirilmesi ve haftada 5 gün 45'er dakika egzersiz yapılması gerektiği bilgisini veren Yrd. Doç. Dr. Gül, "Günümüzde beslenme alışkanlıkları ve hareketsizlik çok önemli problemler olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunlara bağlı olarak kan basıncı ve diyabet oranları artmaktadır. Sigara içiciliği ve genetik özellikleri de dahil ettiğimizde kalp ve damar hastalıklarındaki artışının ana faktörleri ortaya çıkmaktadır. Düzenli doktor kontrolünden geçmemiz, yediklerimize dikkat etmemiz, her zamankinden daha fazla hareket etmemiz sağlıklı bir gelecek için önemlidir" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!