Kalp sağlığı için 6 kitap

Güncelleme Tarihi:

Kalp sağlığı için 6 kitap
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Anadolu Grubu, Amerikan Kalp Vakfı'nın kalp sağlığı elkitaplarını Türkçe'ye kazandırdı. Yayın hakları Amerikan Kalp Vakfı'ndan alınan elkitapları, Efes Pilsen'in sponsorluğunda Prof. Dr. Aydın Aytaç gözetiminde Türkçeye çevrilerek bastırıldı.

Herkesin anlayabileceği bir dille kaleme alınan resimli elkitapları, doktorların kullandığı terimleri açıklarken, kalp sağlığı açısından da değerli bilgiler veriyor. Her ay bir tane olmak üzere altı ay boyunca ilgililere gönderilecek olan kitaplar şunlar:

Kalp Krizinin Risk Faktörlerini Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?

Damar sertliği, yüksek tansiyon, kolesterol, şeker hastalığıyla kalp krizi arasındaki ilişki irdeleniyor, kalp krizini önlemek için neler yapılabileceğine yer veriliyor.

Göğüs Anjini Konusunda Bilmeniz Gerekenler

Göğüs anjini ile kalp krizi arasındaki farkı açıklıyor, anjinin nedenleri ve anjin geçirenlere öneriler üzerinde duruluyor.

Kalp Krizinden Sonra

Kalp krizi geçirmiş hastaların ve ailelerinin, kalbin gördüğü hasardan, krizin yol açtığı depresyona, yeniden işe başlamaktan egzersize kadar değişik sorularına yanıt arıyor.

Sigarayı Bırakırken Kilo Almaktan Nasıl Kaçınabilirsiniz?

Kilo kaygısı taşıyanları aydınlatırken, kalp hastalıklarının en önemli nedeni olarak gösterilen sigaranın derhal bırakılmasını öneriyor.

Aspirin ve Kalp/Damar Hastalıkları

Kalp krizi ve aspirin ilişkisi anlatılıyor, doktora danışmadan aspirin kullanılmaması öneriliyor.

Sağlıklı Kalp İçin Basit Yemek Önerileri

Kalbin sağlığı için ideal diyet anlatılıyor, kalp krizi riskini azaltmak için yağ tüketiminin alınan toplam kalorinin yüzde 30'una indirilmesini tavsiye ediyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!