Kalp kapakçığı proteziyle hayata tutundu

Güncelleme Tarihi:

Kalp kapakçığı proteziyle hayata tutundu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2017 11:13

Kalp kapakçığı proteziyle hayata tutundu

Haberin Devamı

İZMİR'de yaşayan ve doğuştan aort kapağı darlığı ve damarda genişleme rahatsızlığı bulunan 20 yaşındaki Güngör Sarı, Egepol Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Narin tarafından gerçekleştirilen 5 saatlik bir operasyonla sağlığına kavuştu.

Uzun süredir nefes darlığı, baş ağrısı ve kolay yorulma şikayetleri olan tesisatçı Güngör Sarı'ya kalp kapakçığı protezi uygulandığını ve ana damarının da değiştirildiğini belirten Doç. Dr. Cüneyt Narin, daha da geç kalınmış olsaydı, hastada hayati risk ortaya çıkabileceğine dikkat çekti. Ameliyattan sonra hastanın kalp kapasitesi ve performansının iyi bir seviyede olduğunu ve bir süre sonra her türlü fiziksel aktiviteyi yapabileceğini kaydeden Narin, "Aort damarı kapağı üç adet olması gerekirken doğuştan kaynaklı olarak 2 tane bulunuyordu. Bu nedenle aort kapak darlığı ve damarda genişleme rahatsızlığı bulunan Sarı'nın genişleyen ana damarı, kalbi ve akciğeri sıkıştırıyordu. Yaptığımız operasyonla hastaya kalp kapakçığı protezi uyguladık ve ana damarı değiştirdik" diye konuştu.

Güngör Sarı'nın, aslında daha önce ameliyat olması gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Cüneyt Narin, "Buna rağmen başarılı bir operasyon yaptık. Doğumsal kalp hastalıkları küçük yaşlardan itibaren görülebiliyor. Kalp hastalıklarında erken tanı ve tedavi çok önemli. Bu nedenle herkesin yılda bir kere muayene olması önem taşıyor" dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren ekibe teşekkür eden Güngör Sarı da, kendini adeta yeniden doğmuş gibi hissettiğini söyledi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!