Kalorifercilere yakma tekniği öğretildi

Güncelleme Tarihi:

Kalorifercilere yakma tekniği öğretildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2016 11:32

Kalorifercilere yakma tekniği öğretildi

Haberin Devamı

Suat DENİZ / IĞDIR, (DHA)-Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce, Iğdır'da kamu kurum ve kuruluşları, işyerleri ve binalarda çalışan kalorifercilere, doğru yakma teknikleri eğitimleri verildi.



Kaloriferci eğitiminde Çevre Yönetimi ve Denetim Şube Müdürü Zehra Arat, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce hava kirliliğini önlemeye yönelik yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi vererek, kaliteli yakıt kullanımı, baca temizliğinin düzenli yaptırılması, kazan ve boruların temizliğinin yapılması, doğru ve güvenli kalorifer yakımı, kaloriferlerin uyutma yönetimiyle yakılması, kalorifer kazanlarında kömür torbası, plastik, araba lastiği ve bunun gibi maddelerin tutuşturucu olarak kullanılmaması gibi basit kurallara uyularak hem yakıttan tasarruf edilebileceği hem de hava kirliliğinin önlenebileceğini, bu konuda kalorifer yakıcılarına büyük iş düştüğünü belirtti. Ayrıca İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü geçtiğimiz yıl başlatılan kömür torbalarının toplanması uygulaması ile, İl Müdürlüğüne teslim edilen torbaların geri dönüşüme gönderilerek ekonomiye kazandırıldığına ve uygulamanın bu yıl da devam ettiği, tüm kurumlarda ve binalarda çıkan kömür torbalarının Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne getirilerek, kirliliğin önüne geçilerek, geri dönüşümle tasarruf edileceğine vurgu yaptı.



Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Hüseyin Kıran tarafından, kalorifer kazanlarının bakım ve kullanımı, verimli yakma teknikleri, yakıttan tasarruf için uygulanması gereken yöntemler gibi konular anlatıldı. Kaloriferciler ile yaşanan tecrübeler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu ve sorulan sorular cevaplandırıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!